Mistere

Comoara familiei Duvolloy

Familia Duvolloy este o familie pe atât de ciudată pe cât de bogată. Într-o bună zi, datorită exterminării din Vandeeă, ei şi-au luat bagajele şi banii necesari şi au fugit în Anglia. Cel puţin acesta a fost scopul lor iniţial pentru că nimeni nu ştie dacă au ajuns vreo dată în Anglia. Ei au lăsat în urma lor o comoară uriaşă, formată din patru cufere metalice, conţinând sfeşnice din aur, cupe, saci cu monede de aur şi bijuterii din perle şi smaralde. Erau foarte decişi că la întoarcere să-şi recupereze averea, dar niciodată nu s-au mai întors.

Înainte de plecare au lăsat un plan şi indicaţii precise despre comoara îngropată unei anume Louise Grammont, fosta cusătoreasa la o mănăstire din vecinătate, care locuia singură în vechea casă părăsită. Bătrâna şi slăbită de vârstă, Louise Grammont, a aşteptat până în ultima clipă întoarcerea familiei Duvolloy. După moartea bătrânei, un nepot i-a strâns şi depozitat lucrurile în podul casei fără să le acorde vreo atenţie. Anii au trecut, nepotul s-a căsătorit, având o familie numeroasă, a curăţat podul de toate vechiturile şi le-a depozitat în beci. În 1932, nepotul a vândut casa, iar noul proprietar, scotocind prin beci, a găsit planul îngălbenit de patina timpului. Planul i-a stârnit imediat curiozitatea. A făcut cercetări şi a descoperit legăturile defunctei bătrâne cu familia Duvolloy, despre care nu se mai auzise niciodată nimic.

comoara - Comoara familiei DuvolloyDin păcate noul proprietar, Fernand M., era o fire guralivă, iar informaţia despre existenţa unei comori în parc s-a răspândit foarte repede. Într-o zi el a luat un târnăcop şi a început să sape. Galeria,  unde erau ascunse cuferele cu aur, s-a surpat sub picioarele sale, iar căutările s-au oprit aici. În tot acest timp fel de fel de personaje i-au solicitat lui Fernand M. să încheie un parteneriat în vederea găsirii comorii. Unii doreau să foreze sau să intervină cu mijloace tehnologizate pentru dezgroparea aurului. În anul 1970 Fernand M. a decedat fără să fi descoperit comoară. În ziua de astăzi descendenţii săi nu mai ştiu nimic de cele patru cufere cu bijuterii, iar povestea a fost uitat cu desăvârşire în întreaga zona.

Indiferent dacă comoara va fi descoperită sau nu, ea rămâne un mare mister pentru zona respectivă, care mai devreme sau mai târziu va stârni iar interesul celor mai avizi dintre oameni.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top