COINCIDENȚELE, REMARCABILUL DEPĂȘEȘTE NORMALITATEA

COINCIDENȚELE, REMARCABILUL DEPĂȘEȘTE NORMALITATEA

Tom Leonard este profesor la universitatea din Warwick, Anglia, și un pasionat al studierii fenomenelor de coincidență. El susține că în viața unui om se produce cel puțin o coincidență remarcabilă.

Leonard spunea că șansele ca o monedă să se oprească pe muchie sunt de una la un miliard și totuși acest lucru se întâmplă. Vă prezentăm două astfel de cazuri.

Ziarul german Die Beste a organizat un concurs cu tema cea mai bună aventură personală. Peste 7000 de cititori au trimis relatări despre aventurile de care au avut parte de-a lungul vieții.

Premiul a fost câştigat de un pilot din Munchen pe nume Walter Kellner care a supraviețuit unui accident aviatic, după ce avionul pe care-l pilota s-a prăbușit în Marea Tireniană, între Sicilia și Sardinia. Kellner s-a salvat cu ajutorul unei bărci pneumatice.

Avionul care s-a prăbușit de la înălțimea de 3000 m era un Cessna înmatriculat I-NUR. Cu câteva zile înainte ca ziarul să ofere premiul, la redacția ziarului s-a primit o scrisoare semnată de un alt Walter Kellner, pilot austriac, care susținea că a pilotat timp de patru ani respectivul avion, că nu se produsese niciun accident și că doar o dată se produsese o aterizare forțată în Sardinia, în apropierea Mării Tireniene.

Jurnaliștii de la Die Beste au constatat în urma unor investigații că avionul Cessna I-NUR fusese pilotat, în perioade diferite, de doi piloți care purtau același nume. Mai mult, cele două incidente s-au produs în Sardinia, lângă Marea Tireniană.

Loading...

În anul 1879, Louis, fiul lui Napoleon al III-lea, este ucis în Africa de Sud, în timpul unei bătălii. La un an de la moartea sa, mama sa, Eugenie, pleacă în Africa de Sud pentru a încerca să recupereze osemintele fiului său.

Acesta fusese îngropat undeva în junglă, fără a se cunoaște cu precizie locul.

numere-si-coincidente-1

Căutările au durat mai multe săptămâni și au fost extrem de dificile și primejdioase. Eroul acestei întâmplări a fost chiar împărăteasa Eugenie care nu a încetat căutările, în ciuda condițiilor extreme.

Eugenie reușește să descopere mormântul, călăuzită de un parfum de violete, parfumul preferat al fiului său, care a condu-o prin junglă până la mormântul fiului său.

loading...

Related posts