COINCIDENȚE STRANII

Unul dintre cele mai faimoase cazuri de coincidență s-a produs la o universitate din SUA. Un profesor de statistică le prezenta studenților legea probabilității.

El a scos o monedă din buzunar și a aruncat-o în aer. Moneda a căzut la sol, s-a învârtit o vreme și s-a poziționat vertical, pe muchie. Era una din numeroasele posibilități de oprire a mișcării. Șansele ca moneda să se oprească pe muchie erau de una la un miliard. Ceea ce trebuia demonstrat a fost demonstrat.

În anul 1979, Die Beste, un jurnal german, a organizat un concurs în rândul cititorilor săi, cu titlul Cea mai bună aventură personală. Dintre cei 7000 de cititori, a fost desemnat câștigător Walter Keliner, un pilot din Munchen, care a povestit cum avionul său, un Cessna 421 s-a prăbușit în Marea Tireniană, între Sicilia și Sardinia, și cum a supraviețuit grație unei bărci pneumatice.

Jurnaliștii au anchetat cele spuse și au ajuns la concluzia că relatarea concordă cu realitatea. Aparatul se prăbușise de la o altitudine de 3000 de metri și autorul povestirii trebuia să primească marele premiu. Ca să primească premiul, pilotul trebuia să aducă cu el barca pneumatică în data de 6 decembrie.

În dimineața zilei de 6 decembrie, la sediul redacției a sosit o scrisoare care era semnată de către o altă persoană care se numea Walter Kellner, pilot și care locuia în Austria. El spunea că povestea celui care va urma să primească premiul este o mistificare. El pilotase un aparat Cessna și se prăbușise între Sicilia și Sardinia.

Cei doi Kellner fuseseră victime ale prăbușirii unui avion Cessna, în zona dintre Sicilia și Sardinia și supraviețuiseră grație unei bărci pneumatice. Fusese o simplă coincidență.

Loading...

Întâmplarea următoare s-a produs în anul 1870, atunci când Napoleon al III-lea, soția sa, Eugenia și fiul lor Louis erau refugiați în Anglia. Din respect pentru Anglia, Louis s-a înrolat și a plecat ca să lupte în Africa de Sud. Acolo el și-a pierdut viața și cei din anturajul lui nu cunoșteau locul unde fusese înmormântat pentru că el fusese omorât în junglă.

Mama sa, Eugenia, își dorea ca osemintele fiului său să fie aduse în Anglia. Au fost efectuate căutări cu scopul de a descoperi mormântul tânărului. S-a apelat și la băștinașii zulu care populau jungla. Tot demersul a rămas fără rezultat. Nemulțumită de această situație, împărăteasa s-a deplasat în Africa de Sud. Au urmat zile de căutări prin jungla africană, spre disperarea anturajului împărătesei.

coincidențe

În una din zile, împărăteasa a înaintat în junglă mai mulți kilometri, întâmpinând mai multe obstacole. După câteva ore, ea a descoperit mormântul fiului său. Pe crucea de piatră era inscripționat numele lui Louis. Împărăteasa a spus că a fost călăuzită pe anevoiosul drum către mormânt de un miros de violete, florile preferate ale fiului său.loading...
S-ar putea să-ți mai placă și