COCA COLA, REȚETA CONCENTRATULUI DIFERĂ DE LA O ȚARĂ LA ALTA

În fiecare zi, compania Coca Cola vinde 1,8 miliarde de litri din celebra băutură. La fiecare secundă, 12600 de persoane cumpără un produs Coca Cola. Cifra de afaceri a acestei companii a depășit 40 miliarde de euro.

În prezent, pe piață sunt lansate peste 500 de tipuri de Coca Cola. Un american consumă în medie 99,5 l/an, un mexican, 105 l/an, un francez, 21 l/an. O doză de Coca Cola conține 37 de grame de zahăr, adică echivalentul a 7 cuburi de zahăr. O cantitate de 2 litri de Coca Cola conține 212 grame de zahăr.

Această cantitate de zahăr provoacă boli precum diabetul, obezitatea și foarte multe carii. Acidul fosforic dă gustul acid al băuturi. Un studiu efectuat pe un eșantion de 500 de americani a relevat că cei care consumă două pahare cu Coca Cola într-o zi, sunt de două ori mai predispuși la boli renale.

Acidul fosforic încetinește acumularea de calciu în oase și generează osteoporoza. Cofeina pe care o conține Coca Cola produce boli digestive, respiratorii, stări depresive sau anxietate.

Coca Cola, o rețetă secretă

De când a început să se producă această băutură, rețeta de fabricație este secretă. Rețeta este un adevărat secret industrial, aproape militar. Rețeta este închisă într-un seif din subsolul Sun Trust Bank, Atlanta. Doar doi sau trei dintre angajații companiei cunosc rețeta după care se fabrică concentratul.

Loading...

Fiecare fabricant care deține licența primește concentratul gata fabricat, în recipiente, fără a cunoaște ingredientele componente. Aceștia amestecă concentratul cu apă și obțin băutura.

Mulți specialiști au declarat că acest secret este cauzat de faptul că în concentrație există cocaină care este dată de frunzele de coca.

Coca Cola, istoric

În anul 1886, John Pemberton, farmacist, crează o băutură care putea calma durerile și înlocuia morfina. Băutura era considerată un adevărat elixir. Frunzele de coca și cofeina reduceau durerile din organism.

Americanii deveniseră dependenți de acest elixir. Un pahar plin cu acea băutură costa 5 cenți, iar Pamberton a numit-o Coca Cola.

Afacerea lui Pamberton s-a extins în întreaga lume. Încasările erau exorbitante. În anul 1977, India somează compania Coca Cola să prezinte rețeta după care este fabricată băutura. Pentru că secretul nu a fost divulgat, India sistează importul de Coca Cola.

Coca Cola

Staff-ul companiei a respins informația conform căreia utilizează cocaină în producerea băuturii. Comunicatul nu a satisfăcut opinia publică. Mai mult, în concentratul Coca Cola a fost descoperit colorantul E150D, care dă culoarea de caramel băuturii.

Studile de laborator au relevat că acest colorant produce cancer la cobaii utilizați. La om produce leucemie.
S-a mai aflat că rețeta după care se fabrică concentratul Coca Cola, diferă de la o țară la alta. Care ar fi această explicație?

Pentru mai multe articole și discuții interesante, te invitam în grupul nostru de Facebook!loading...