Coada soricelului, o planta de leac pentru femei

Coada şoricelului este o plantă medicinală căreia nu putem să nu-i rezervăm un loc în viaţa noastră. Deşi ea constituie sprijinul nostru de bază în unele maladii grave, este considerată în primul rând o plantă de leac pentru femei.

Preotul Kneipp este de părere în scrierile sale: „De multe nenorociri ar fi curăţate femeile, dacă ar recurge din când în când la coada-şoricelului !”. Că este vorba despre o fată tânără care are tendinţe spre un ciclu neregulat sau de femeie mai în vârstă aflată în plină menopauza sau care a trecut de această perioadă, pentru oricare, fie tânără, fie bătrână, este importantă să bea din când în când câte o ceaşcă cu ceai de coada-şoricelului. El influențează în toate privințele în mod favorabil organele pelviene (genitale) ale oricărei femei.

În cazul unei inflamaţii a ovarelor se întâmpla adesea că prima baie de şezut cu coada-şoricelului să şi alunge durerile, iar inflamaţia să se retragă treptat. La fel de eficiente sunt aceste bai în incontinenta urinara a oamenilor bătrâni şi a copiilor, ca şi în leucoree (poala albă, scurgeri). În aceste cazuri trebuie să se bea suplimentar ceai de coada-şoricelului, şi anume 2 ceşti pe zi.

Şi la prolaps uterin se fac o perioadă mai îndelungată de timp bai de şezut cu coada-şoricelului, se beau în plus 4 ceşti cu ceai de creţişoara pe parcursul întregii zile, înghiţitură cu înghiţitură, şi se masează cu tinctura de traista-ciobanului zona pelviană, pornind de la vagin în sus.

O tânără de 19 ani nu avea ciclu. Medicul specialist ginecolog i-a prescris pilulă. Ciclul tot nu i-a venit, în schimb i s-a mărit enorm volumul sânilor. A refuzat să ia în continuare pilula. Îngrijorată, mama ei a venit la mine. Am sfătuit-o să-i dea fetei, zilnic, dimineaţa pe stomacul gol, o ceaşcă de ceai de coada-şoricelului. După patru săptămâni, totul a fost în regulă şi aşa a rămas şi până astăzi. Îmi amintesc şi de o altă situaţie asemănătoare, care a ajuns însă un caz pentru spitalul de boli nervoase că urmare a faptului că nu i-a folosit nici una din doctoriile administrate. Din păcate, pe vremea aceea n-aveam atâta experienţă în materie de plante medicinale”, scria preotul Kneipp.

Şi în menopauza femeia ar trebui să recurgă hotărât la ceaiul de coada-şoricelului. Şi băile de şezut cu coada-şoricelului au influenta favorabilă asupra sănătăţii. Băile de picioare cu adaos de coada-şoricelului fac bine şi în nevritele de la braţe şi picioare.

Loading...

Ceaiul de coada-şoricelului este recomandat de Dr. med. Lutze în cazul „congestiei cerebrale însoţite de dureri de parcă ar vrea craniul să pocnească, apoi împotriva ameţelii, a greţurilor, a bolilor de ochi însoţite de lăcrimări, a durerilor acute de ochi şi a hemoragiilor năzale… O migrenă, cauzată de schimbare vremii, este înlăturată de o singură ceaşca cu ceai de coada-şoricelului, băută fierbinte şi încetul cu încetul; consumându-se acest ceai în mod regulat, migrenă poate să treacă de tot.”

Întrucât coada-şoricelului este numit în vechile cărţi despre plante medicinale „leacul tuturor relelor”, ea poate fi folosită acolo unde orice altceva pare a fi de prisos. Ea va alunga din organism prin forţa ei depurativa diferite boli care să instalaseră de ani de zile. Totul este să se facă încercarea.

Nu este în general cunoscut faptul că această plantă este o influenţă pozitivă asupra măduvei osoase şi că stimulează formarea sângelui. Ea ajuta în afecţiunile măduvei osoase, în care orice alt medicament clachează şi chiar în osteoporoza, dacă se fac cure de ceai de coada-şoricelului, bai şi frecţii cu tinctura de coada-şoricelului. Această plantă medicinală este un mijloc hemostatic bun în oprirea hemoragiilor pulmonare şi poate vindeca, împreună cu rădăcină de obligeana, cancerul pulmonar.

Rădăcinile de obligeana sunt mestecate pe parcursul zilei, iar din ceaiul de coada-şoricelului se bea dimineaţa se seara câte o ceaşcă, înghițitură cu înghițitură. Ceaiul este de un ajutor foarte rapid pentru hemoragiile stomacale, pentru hemoroizii care sângerează puternic, ca şi pentru greutăţile şi arsurile la stomac. În răceli, dureri de spate sau reumatice trebuie băut ceai de coada-şoricelului în cantitate mare şi cât se poate de fierbinte. Ceaiul stimulează şi activitatea renală regulată, înlătura inapetenta, balonările şi crampele stomacale, tulburările hepatice, inflamaţiile traiectului stomacal şi intestinal, stimulează activitatea intestinală şi are astfel grijă de scaunul să fie regulat. Întrucât ajuta şi în tulburări circulatorii şi spasme musculare, poate fi recomandat cu mult căldura în anghina pectorală. Mâncărimile neplăcute din vagin se îndepărtează prin efectuarea unor spălaturi şi bai de şezut cu infuzie de coada-şoricelului.

Coada soricelului

Mod de folosire:
-infuzie: Se opăreşte 1 linguriţă (cu vraf) cu ¼ litru de apă şi se lăsă puţin în repaos.
-tinctura: Florile de coada-şoricelului culese în soare se introduc, fără a le îndesa, într-o sticlă până la gât, se toarnă dasupra rachiu de secară sau fructe de 38-40%; se lasă să stea 14 zile în soare sau în apropierea maşinii de gătit.
-alifie de coada-şoricelului: Se înfierbântă bine 90 de grame de unt nesărat sau de untura de porc, se adaugă 15 grame de flori de coada-şoricelului proaspete şi tăiate mărunt şi 15 grame de frunze de zmeură tăiate fin, se lasă să sfârâie scurt în grăsime, se amesteca şi se dă tigaia deoparte. În ziua următoare se încălzeşte totul uşor, se stoarce printr-o bucată de tifon şi se introduce în borcane uscate, pregătite dinainte. A se păstra la frigider!
-băi de şezut: A se lăsa 100 de grame de coada-şoricelului (întreaga plantă) peste noapte în apă rece, a se da a doua zi în colcot şi a se adăuga la apă rece (a se vedea şi „Bai de şezut”)

loading...

Comentariile sunt închise.