Clubul de la Roma: Scăderea populației, distrugerea statului de drept și organizarea unui guvern mondial

Clubul de la Roma: Scăderea populației, distrugerea statului de drept și organizarea unui guvern mondial

Clubul de la Roma este o organizație în jurul căreia s-au născut numeroase conspirații. La bază, această organizație este de tipul think-tank, care se ocupă cu predicțiile problemelor la nivel mondial.

Cu toate acestea, Clubul de la Roma este o organizație misterioase, despre care se spune că lucrează „în interesul omenirii”, dar adevărații beneficiari sunt cei care au creat-o în urmă cu peste 50 de ani.

Clubul de la Roma, organizare și dezvoltare

Se crede că Clubul de la Roma a fost organizat de Aurelio Peccei (1908-1984) , un important om de știință italian, manager și o figură publică, și Alexander King, directorul general al OCDE pentru știință.

Cu toate acestea, adevăratul fondator al acestei structuri a fost David Rockefeller , care a murit în anul 2017 la cel de-al 102-lea an de viață.

În 1965, s-a ținut conferința „Condiții ale ordinii mondiale” la moșia lui David Rockefeller din Bellagio (Italia), unde au fost invitați doisprezece intelectuali de renume mondial. 

În perioada 6-7 aprilie 1968, o reuniune reprezentativă a avut loc la Roma cu participarea a 75 de persoane, unde a fost decisă înființarea Clubului de la Roma. Participanții la întâlnire au declarat că clubul ar trebui să fie implicat în activități intelectuale care descriu parametrii doritori ai viitorului omenirii

Loading...

S-a stabilit că numărul membrilor Clubului de la Roma va fi egal cu 100 și va fi format din cele mai proeminente figuri științifice, publice, politice și financiare din diferite țări. Comitetul executiv de 12 persoane determină activitățile și ordinea de zi a adunărilor anuale ale clubului. În anul 2018, adunarea jubiliară a clubului, dedicată aniversării a 50 de ani.

Clubul de la Roma, o entitate publică și non-publică

Începând cu anul 2008, sediul Clubului de la Roma este situat în Elveția, în Winterthur. În plus față de membrii cu drepturi depline, există membri asociați ai clubului implicați în pregătirea proiectelor și rapoartelor comandate de club. 

La reuniunea anuală a Clubului de la Roma sunt invitați oaspeții din rândul liderilor politici, politicieni, oameni de știință. În plus față de membrii actuali și asociați, există membri de onoare. Lista membrilor de onoare ăi include pe

 • fostul secretar de stat american Henry Kissinger
 • regele Filip al Belgiei
 • fostul secretar general al NATO, Javier Solana
 • fost secretar general al Comitetului Central al CPSU, Mihail Gorbaciov,
 • miliardarul și fondatorul  CNN, Ted Turner
 • fostul vicepreședinte american, Al Gore
 • fondatorul Microsoft, Bill Gates
 • fostul secretar general al ONU, Kofi Annan
 • regina Beatrice din Olanda
 • fostul președinte american Bill Clinton
 • speculatorul financiar George Soros
 • fostul premier britanic Tony Blair
 • Romano Prodi și Jacques Delors.

Clubul de la Roma extinde continuu geografia activităților sale prin crearea de asociații naționale care au fost înființate în 35 de țări. În 1989, în URSS a fost înființată Asociația pentru promovarea Clubului de la Roma. 

Clubul de la Roma are o sferă publică și non-publică. În sfera publică sunt prezentate în principal rapoartele clubului. Primul dintre ele a apărut în anii 1970 și a constat din previziuni de dezvoltare mondială, realizate cu ajutorul modelelor matematice. 

Rapoartele Clubului de la Roma

Primul raport, World Dynamics, a fost publicat în 1971 și a fost pregătit de către un profesor la Institutul de Tehnologie din Massachusetts, J. Forrester . 

Pionieratul a fost preluat de un grup de cercetători condus de Dennis Meadows,care a publicat raportul „Limitele creșterii” în 1972. Rapoartele conțin rezultatele calculelor computerizate ale dinamicii dezvoltării umane în deceniile următoare: producția industrială și agricolă, populația, rezervele de resurse naturale, poluarea mediului. Rezultatele au fost dezamăgitoare. 

Continuarea creșterii economice, alături de creșterea demografică, potrivit calculelor, ar trebui să creeze presiuni crescânde asupra resurselor naturale și asupra biosferei planetei. La un moment dat, ar trebui să apară o catastrofă ca urmare a epuizării resurselor naturale și a poluării mortale. 

Rapoartele Clubului de la Roma au lansat o versiune a posibilelor decese a milioanelor de oameni de la „efectul de seră„, ca urmare a emisiilor de dioxid de carbon pe scară largă în atmosferă rezultate din arderea petrolului, a gazelor naturale și a cărbunelui („moartea termică”). Scenariile au fost diferite în ceea ce privește catastrofa, dar, în orice caz, s-a prevăzut că va veni nu mai târziu de o jumătate de secol. 

În 1974, un alt raport a fost lansat de clubul „Humanity at a crossroads”, pregătit sub îndrumarea lui M. Mesarovic și a lui E. Pestel . În 1976, a apărut raportul lui J. Tinbergen „Revizuirea ordinii internaționale”. 

Catastrofa vine peste noi

Rapoartele ulterioare ale Clubului de la Roma (43 de rapoarte au fost pregătite până în 2017) au creat o atmosferă nervoasă – și, în același timp, s-a introdus în conștiința publică că o catastrofă globală ar putea fi împiedicată prin stoparea creșterii economice și demografice. 

Așa că a început să se contureze conceptul de „creștere zero”. De fapt, a fost o întoarcere la Malthusianism – doctrina că creșterea populației duce la sărăcie și mizerie și, prin urmare, războaiele, epidemiile și alte dezastre care i-au viețile unor mase de oameni ar trebui considerate pozitive. 

Neomaltusianismul Clubului de la Roma a oferit totuși metode „civilizate” de reducere a populației. Una dintre aceste metode era să fie „planificarea familială”. 

De-a lungul timpului, ideea de „creștere zero” a fost înlocuită cu conceptul de „creștere organică”, întâlnit pentru prima dată în raportul „Omenirea la o răscruce de drum„. Esența sa a fost aceea că fiecare țară, fiecare regiune ar trebui considerată parte (celulă) a unui singur organism viu (omenirea). În fiecare caz este necesară o abordare diferită. Și pentru a determina abordarea – și funcțiile „celulelor” – trebuie să fie același Club al Romei, care acționează în relație cu anumite părți ale „corpului mondial” cu „creierul” lor. 

Ideile impuse de Clubul de la Roma

Oprirea creșterii economice și stoparea creșterii populației.

Prima idee este că lumea ar trebui să oprească creșterea economiei și a populației. Aceasta este sarcina minimă. Sarcina maximă este scăderea bruscă a amplorii activității economice și reducerea radicală a populației planetei. Majoritatea membrilor Clubului de la Roma cred că nu ar trebui să existe mai mult de un miliard de oameni pe Pământ. De fapt, Clubul de la Roma dezvoltă o rațiune „intelectuală” pentru politica globală a genocidului desfășurată sub controlul proprietarilor de bani. 

Suveranitatea statului, o problmă

Noua Ordine Mondială

A doua idee spune că suveranitatea statului este un obstacol în calea rezolvării problemelor globale ale omenirii. În special, teza „poluarea biosferei nu cunoaște granițe naționale” este aruncată; prin urmare, pentru a combate poluarea oceanelor și a atmosferei, pentru a preveni „moartea termică”, pentru a proteja stratul de ozon al Pământului, este necesară o cooperare internațională, care va fi eficientă doar dacă frontierele de stat vor fi îndepărtate. Același lucru se aplică și altor probleme globale ale omenirii (energie, hrană). 

Un guvern mondial

A treia idee este definitivă: un guvern mondial este necesar pentru mântuirea omenirii. De-a lungul timpului, globalizarea trebuie să distrugă complet națiunile naționale, funcțiile lor vor fi transferate guvernului mondial. 

Probleme și complicații

Anul trecut, „creierul” în persoana lui David Rockefeller a murit. Au existat complicații în punerea în aplicare a planurilor. Donald Trump care a venit la Casa Albă a început să acționeze în mod clar nu conform schemei lui Rockefeller. Aparent, a șasea inimă a unui miliardar (el a fost implantat cu inimile altor oameni de mai multe ori) nu a putut suporta un astfel de stres. Cine a preluat conducerea Clubului de la Roma după moartea fondatorului său, rămâne un mister. 

loading...

Related posts