Mozaic

CLONAREA, DRUMUL SPRE NEMURIRE

Sir John Gurdon este laureat al premiului Nobel pentru medicină. Într-o conferință pe care a susținut-o el a declarat că în următoarele decenii clonarea la om va fi posibilă și acceptată de omenire.

El susține acceptarea clonării invocând faptul că are un rol terapeutic în cazul părinților care își pierd copiii.

Încă din anii 50 el s-a ocupat de clonarea broaștelor, iar în anul 1996 a făcut parte din celebra echipă care a clonat o oaie. Celebra oiță Dolly a trăit 2,5 ani. A murit de o afecțiune hepatică.

Oamenii au fost reticenți și la fertilizarea invitro. În anul 1978, se năștea primul copil din eprubetă care a fost o fetiță. Acum, fertilizarea invitro este acceptată și utilizată în toate clinicile din lume, a completat Gurdon.

Profesorul italian Severino Antinori a făcut o declarație într-un ziar italian In care susținea că a efectuat trei clonări umane și că cei trei copii trăiesc în Europa de Est. Antinori a precizat că este vorba despre doi băieți și o fată care acum au vârsta de nouă ani.

În România clonarea este interzisă și se pedepsește cu închisoare de până la șapte ani. În multe țări din lume clonarea este permisă în scopuri terapeutice, dar este interzis clonarea în scop reproductiv.

loading...

Embrionii clonați pot constitui surse substanțiale pentru celulele stem embrionare care au un rol important în tratarea anumitor boli.

Cercetătorii de la Universitatea Pennsylvania au reușit să decodifice genomul unui mamut congelat descoperit în Siberia și se va încerca clonarea acestuia.

Revenind la clonarea umană, lumea științifică este împărțită. Sunt cei care condamnă clonarea, nu o consideră etică și sunt cei care o consideră ingineria viitorului.

clonarea - CLONAREA, DRUMUL SPRE NEMURIRE

Acceptând clonarea, un individ devine nemuritor. Specialiștii afirmă că o clonă este similară din punct de vedere anatomic, fiziologic. Cu totul altfel stau lucrurile legate de trăiri și sentimente.

loading...
To Top