Bizar

Clairvius Narcisse, barbatul care a fost readus la viata cu ajutorul magiei

2views

Povestea lui Clairvius Narcisse, un bărbat de origine haitiană, începe în 1962, când medicii de la Spitalul Albert Schweitzer îl declară grav bolnav. Nu se poate stabili cu exactitate verdictul maladiei sale, dar bărbatul prezintă simptome precum dureri musculare, febră și chiar tuse cu sângerări grave. După numai două zile, bărbatul este declarat mort. Corpul său este identificat de către sora sa, Marie Claire, și îngropat în următoarea zi.

Optsprezece ani mai târziu, Marie Claire împreună cu sora sa Angelina se plimbau prin piața orăşelului lor. Un bărbat care pretindea că este chiar fratele lor, Clairvius Narcisse, le-a abordat și a început să povestească prin ceea ce a trecut chiar înainte să moară. El susținea că atunci când a fost declarat mort era viu, dar nu putea să-și miște deloc corpul. Auzea tot ce se vorbea în cameră, ba mai mult a auzit chiar și sunetul bătăilor cuielor în sicriul în care urma să fie îngropat. Clairvius Narcisse le-a oferit celor două femei o sumedenie de detalii din copilărie încât a reușit în cele din urmă să le convingă că este fratele lor.

Clairvius Narcisse

Bărbatul a povestit cum a fost readus la viață de către un vrăjitor, care nu doar că l-a scos din sicriu, ci și i-a dat o pastă dintr-o plantă care i-a provocat pierderi de memorie și halucinații. După ce a fost trezit din morți, bărbatul a fost luat drept sclav pe o plantație de zahăr, unde se regăseau mai mulți sclavizombi”. Timp de doi ani a lucrat de dimineața până seară pe această plantație, până în ziua în care sclaviizombi” au reușit să-l omoare pe stăpân și astfel au devenit liberi.
Următorii 16 ani i-a petrecut prin diverse zone și a trimis numeroase scrisori acasă, dar nimeni nu i-a răspuns. Abia după moartea fratelui cel mare s-a hotărât să se întoarcă la familia sa. Clairvius Narcisse era convins că fratele său cel mare l-a otrăvit și astfel a ajuns să pară că este mort și apoi a fost îngropat. Ciudățenia este că nimeni nu își poate da seama cum bărbatul a fost readus la viață de vrăjitor.

Povestea lui Clairvius Narcisse a fost consemnată în arhivele medicinei haitiene, după care a fost relatată cu lux de amănunte în cartea semnată de Wade Davis, Șarpele și Curcubeul. Nici până în ziua de astăzi nimeni nu poate explica cum un bărbat otrăvit și declarat mort a fost readus la viață cu ajutorul magiei.

loading...