Mistere

CIVILIZAȚIILE ETRATERESTRE SE AUTODISTRUG

Cu ajutorul unui satelit numit WISE, specialiștii de la NASA au studiat peste 100000 de galaxii. Cercetătorii au înregistrat căldura pe care acestea o au, căldura degajată fiind un barometru în ceea ce privește existența, sau nu, a unor civilizații extraterestre. Peste 50 de galaxii indică faptul că dat fiind condiţiile, de temperatură mai ridicată, pot găzdui civilizații extraterestre.

Specialiștii susțin că datorită tehnologiei pe care o civilizație avansată o folosește, căldura degajată poate fi detectată și de aici pot fi identificate galaxiile, respectiv, planetele care sunt locuite. Energia formată în urma folosirii acestor tehnologii, poate fi detectată cu ajutorul radiațiilor infraroșii, pe care satelitul WISE, le are pentru a detecta planetele locuite. Există cercetători care susțin că în cazul în care civilizațiile sunt foarte dezvoltate, faptul că folosesc tipuri avansate de tehnologie, există posibilitatea ca razele infraroșii să nu poată detecta aceste planete.

Civilizațiile extraterestre nu au urmat același drum, în ceea ce privește dezvoltarea lor, cu cel al pământenilor. Formele de energie pe care le pot folosi sunt necunoscute pentru pământeni și de aici imposibilitatea detectării acestor civilizații. Pentru plecarea spre Marte, specialiștii de la NASA au creat un cip, cu ajutorul căruia se poate detecta ADN-ul extraterestru. Cipul va fi introdus într-un robot, care va explora suprafața planetei Marte.
O întrebare fundamentală rămâne. Dacă 50 de galaxii sunt locuite de civilizații extraterestre, unde sunt extratereștrii?

Cercetătorii americani estimează că, în galaxia noastră sunt peste o sută de civilizații extraterestre.
Cel mai puternic semnal, surprins de un radiotelescop, a avut durata de 37 de secunde, a fost puternic și venea din galaxia Săgetător. În anul 2004, un alt semnal puternic a fost înregistrat și venea de la granița dintre galaxiile Berbec și Pește. Astrofizicienii au descoperit un sistem de stele, care sunt asemănătoare celor din apropierea Soarelui, dar, spun specialiștii, sunt în fază incipientă de dezvoltare. Dacă semnalele recepționate de pământeni sunt scurte și cu puține informații, cercetătorii susțin ideea trimiterii în cosmos a particulelor care conțin ADN. Este schimbul cel mai bun de informații genetice, de la o planetă la alta.

Dacă o parte din aceste particule intră în câmpul gravitațional sau sunt distruse de exploziile supernovelor, o bună parte poate să se salveze și să ajungă acolo unde trebuie.  Dacă aceste particule ajung în mediu propice, apă, căldură, ele se vor dezvolta. În anul 2017, va fi lansat un satelit cu un telescop care poate studia peste 500000 de planete.
Fizicianul Enrico Fermi a lansat o teorie surprinzătoare pentru mulți. Întrebat unde sunt extratereștrii, el a dat un răspuns care ne pune pe gânduri. Există varianta, a sus el, ca o civilizație care a ajuns la un nivel uluitor de dezvoltare, să se autodistrugă. Din acest motiv aceste civilizații sunt foarte rare.

extraterestri - CIVILIZAȚIILE ETRATERESTRE SE AUTODISTRUG

El a continuat teoria sa, susținând că și noi, pământenii, vom avea aceeași soartă, aceea de a ne autodistruge. Dacă până acum am avut șansa de a supraviețui războaielor, cataclismelor naturale, omenirea are puține șanse de a supraviețui armelor pe care chiar ea le-a creat. Se referea la puterea nucleară, care va duce la sfârșitul omenirii și implicit al planetei. Filosoful Nick Bonstrom a spus că trebuie să ne bucurăm că descoperim numai planete ostile vieții, pentru că acele civilizații nu vin cu gânduri pacifiste.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top