Civilizațiile antice și cataclismul cosmic, care aduce Apocalipsa

În vechile texte egiptene se vorbește despre inundații catastrofale care au avut loc la intervale egale de timp.

Platon a descris catastrofe create de foc. În cazul inundațiilor s-au salvat cei care locuiau în munți, iar în cazul incendiilor, cei care trăiau lângă ape. După fiecare catastrofă naturală, o parte din populație a dispărut, iar cealaltă a dus mai departe omenirea.

Mayașii afirmau în textele lor că au fost patru calamități naturale, în funcție de poziția Soarelui. Acestea au fost cauzate de apă, ciclon, cutremur și foc.

Patru apocalipse

Conform textelor descoperite la Chichimeques, Mexic, prima catastrofă a fost provocată de ape, o inundație catastrofală.

A doua catastrofă a fost generată de un mare cutremur care a inversat munții. În a treia catastrofă s-a produs un ciclon cosmic, iar în a patra s-a produs o ploaie de foc.

Alte calamități

La azteci întâlnim texte care descriu mari cataclisme care au dus la dispariția unor civilizații. Ploaia de foc a venit din cer și a ars zone întinse. Ei mai vorbesc despre o stea care a căzut pe Pământ, vulcanii s-au activat și lava a acoperit zone întregi.

Textele vechi chinezești descriu o inundație care a avut loc în anul 2324 î.Hr., când apele au acoperit munții.

Și Herodot a scris despre o mare inundație care s-a produs în anul 2328 î.Hr. Ovidiu a descris în textele sale ploaia de foc care a devastat Pământul.

Libia a devenit un deșert, Dunărea fierbea, Eufratul luase foc, nisipul ardea și mările și oceanele s-au retras, putând să se vadă fundul oceanului.

În toate cele patru cataclisme, Soarele și-a schimbat poziția. Autorii textelor susțin că ar fi o legătură între producerea cataclismelor și poziția Soarelui.
În dialogurile pe care Platon le-a avut cu Solon, un mare preot grec, se vorbește despre cataclismul pe care l-a suferit Atlantida. Continentul a fost înghițit de ape, dar catastrofa a lovit și alte zone ale planetei.

Conform acestui dialog apa și focul au dus la dispariția Atlantidei.
Pământul se rotește în jurul axei sale cu o viteză de 1674 km/h, la Ecuator. Specialiștii susțin că dacă această viteză se reduce, apa din mări și oceane va produce mari inundații.

Acest fenomen duce la lichefierea crustei terestre care va avea ca rezultat producerea unui mare seism.
Nicio construcție nu ar rezistat unui asemenea fenomen. Platon afirma că cei care s-au salvat trăiau în munți.

rp_apocalipsa1.jpg

Solon susținea că la anumite intervale se produce un cataclism cosmic, generat de poziția astrelor.

Specialiștii au dat o explicație producerii unei mari inundații, reducerea vitezei de rotație a Pământului. În ceea ce privește ploaia de foc și poziția astrelor, nu au găsit o explicație.

 
Dacă ți-a plăcut articolul nostru, nu uita să dai un LIKE paginii noastre de Facebook. Astfel, vei primi toate articolele de Cultură Generală!
 
CATEGORIES
Share This