Descopera

CIVILIZAȚIA PRIMORDIALĂ DEȚINEA SECRETUL PLIERII PIETRELOR

Acropola Baalbek este situată în Liban și este formată din patru temple. Baalbek este considerat unul dintre marile monumente ale lumii, este excepțional prin talia sa și prin frumusețea clasică.

La baza acestor temple se află incorporate cele mai mari pietre utilizate în construcție. O piatră are peste 20 de metri lungime și o greutate de 1200 de tone. Una dintre pietre poartă numele de piatra femeii însărcinate. Se spune că aceasta este mama populației din Baalbek și avea capacitatea de a transforma aceste uriașe pietre.

Pietrele au fost tăiate și transportate 800 de metri pe vârful colinei unde au fost construite pietrele. O civilizație misterioasă a construit această platformă, iar mult mai târziu, romanii au ridicat cele patru temple.

Mulți specialiști consideră că a existat o civilizație primordială care dispunea de o tehnologie performantă în tăierea, șlefuirea, îmbinarea și transportul pietrelor.

Baalbek, piramidele egiptene, Tiahuanaco, necropola boliviană situată lângă lacul Titicaca, la o altitudine de 3800 de metri sunt opera acestei civilizații.

Templul de la Baalbek are la origine alte 3 temple mai mici, unul în cinstea lui Bachus, altul închinat lui Venus şi ultimul în memoria lui Venus. Pe structura acestor trei temple a fost ridicat marele templu care uimeşte nu doar prin impozantă sa, dar şi prin modalitatea prin care a fost ridicat.

În Peru a fost descoperit o fortificație realizată din bucăți uriașe de piatră care se îmbină perfect, fără a fi utilizat mortar. Fortificația este construită la o altitudine de 3700 de metri și are o lungime de un kilometru.

Nimeni nu știe când au fost construite aceste ziduri. Incașii înșiși au recunoscut în fața conchistadorilor spanioli că această structură era acolo cu mult înaintea lor.

Sunt cercetători care susțin teoria conform căreia aceste uriașe bucăți de piatră au fost încălzite printr-o tehnologie necunoscută, până în punctul în care deveneau maleabili, acest lucru explicând modul în care au fost pliate între ele.

loading...
To Top