CIVILIZAȚIA PITICILOR, MISTER ȘI TĂCERE

Schelete de uriași au fost descoperite în diferite colțuri ale lumii. Au fost studiate, analizate și s-au tras diverse concluzii. Din păcate, nu s-a ajuns la un numitor comun.

În anul 2008, o descoperire făcută în Micronezia avea să bulverseze lumea științifică. Au fost descoperite sute de schelete de pitici. Descoperirea a fost făcută pe insula Palau din Pacific, într-o peșteră, la mare adâncime.

Cu șase ani înainte, pe insula Flores din Indonezia, fuseseră descoperite scheletele unor hominizi pitici. Scheletele aveau o lungime cuprinsă între 90 și 120 de centimetri.

Oamenii de știință care au studiat scheletele au concluzionat că avem de-a face cu o specie diferită, care a fost numită hobbiţi.

Trăsăturile anatomice neobișnuite i-au făcut pe cercetători să concluzioneze că aceștia au trăit izolați, într-o lume retrasă. Cercetările au arătat că membrii acestei comunități aveau tălpi plate și degete foarte lungi. Se puteau deplasa ușor, dar nu puteau fugi.

Craniile aveau dimensiuni foarte mici și s-a presupus că este un semn al retardării. Cu toate acestea, în peșteri au fost descoperite unelte de muncă, ceea ce schimbă total această ipoteză.

Mai târziu, cercetătorii au afirmat că un craniu redus nu înseamnă un semn al retardării, ci unul al adaptării la un anumit mediu.

La câteva luni după această descoperire, publicația Daily Mail a publicat un articol în care mai mulți specialiști susțineau că scheletele descoperite nu aparțineau rasei umane.

Lucrurile nu s-au oprit în acest punct. În deșertul iranian, în provincia Kerman a fost descoperit un oraș al piticilor. Totul era în miniatură. S-a presupus că din cauza secetei orașul a fost părăsit acum 5000 de ani.

CIVILIZAȚIA PITICILOR - CIVILIZAȚIA PITICILOR, MISTER ȘI TĂCERE

În sit au fost descoperite mumii care aveau o lungime de 25 de centimetri. Din păcate, arheologii, istoricii, nu au oferit informații cu privire la această misterioasă populație.

loading...

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Comentariile sunt închise.