CIVILIZAȚIA misterioasă URO: NOI NU SUNTEM OAMENI

Pe platoul înalt al Anzilor, în apropiere de lacul Titicaca, trăiește o comunitate care se numește Uro. Jean Vellard, cercetător, a trăit o perioadă de timp în mijlocul acestei comunități.

Membrii acestei comunități se autocaracterizează, noi nu suntem oameni. Am fost aici înainte ca Soarele să lumineze pământul, când era luminat de Lună și stele. Sângele nostru este negru și din această cauză nu ne este frig. Suntem foarte bătrâni, suntem cei mai vechi.

Cu circa 3000 de ani în urmă, între această comunitate uro și invadatorii ayrama au avut loc lupte, în urma cărora, populația uro s-a retras pe insulele din mijlocul lacului Titicaca, care se află la o altitudine de 3800 de metri, fiind lacul situat la cea mai înaltă altitudine din lume.

Sunt peste 40 de insule realizate din trestie și rădăcini de tartora, o plantă care crește pe marginea lacului, pe care locuiește această populație.

O altă populație la fel de misterioasă este cea numită ainos și trăiește pe insula japoneză Hokkaido. În Grand Larousse, ediția din anul 1980 este scris următorul text, grupare etnică stranie, prezentând evidente caracteristici semantice europene, înălțime medie de doi metri, pilozitatea și pigmentația rasei albe.

Asupra acestei ciudate populații s-au efectuat numeroase studii antropologice și de specialitate și au apărut multe surprize. Fizionomia și obiceiurile sunt asemănătoare cu ale strămoșilor noștri din Carpați. Numele de ainu sau ainos înseamnă om.

Fizionomia lor seamănă izbitor de mult cu cea a dacilor. Sunt înalți și bărboși. Acum 10000 de ani a fost o mare glaciațiune peste întrega Europă, dar efectele ei au fost mai blânde asupra Carpaților. O parte din această populație a migrat spre est, ajungând până în Japonia.

În jurul anului 300, zona este invadată de mongoli. Populația ainu este împinsă către insula Okaido, unde clima era mult mai rece. Grupa sanguină a acestei populații nu a mai fost întâlnită la nicio populație.

Cu toate că trăiește într-o zonă în care sunt două mari puteri mondiale, Japonia și China, această populație nu a fost asimilată. Și-au păstrat limba, obiceiurile, caracteristicile rasiale, mult asemănătoare populației din Carpați, precum cultul ursului sau faptul că râurile sunt sfinte.

uro - CIVILIZAȚIA misterioasă URO: NOI NU SUNTEM OAMENI

Legendele lor susțin că ei au venit din Siretacu, care înseamnă a răsuci. Specialiștii au făcut legătura cu Siret. În prezent, populația este formată din 50000 de persoane.

loading...

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns