Descopera

Civilizația misterioasă de pe Terra care avea contact cu zeii veniți de pe Soare

O civilizație veche, unică, a existat pe planeta noastră. S-a pus întrebarea dacă a putut controla câmpul magnetic al Pământului și s-a autodistrus?

Cercetătorii susțin tot mai mult ipoteza existenței unei civilizații primordiale, care este responsabilă cu similitudinile și paralelele în domeniul cultural, al religiilor, al limbilor pe care le vorbim.

Aceleași obiceiuri, cutume, arheologie între civilizații care în aparență nu au intrat în contact. Similitudini în culturile din India, cea mayașă, cele europene.

Charles Berlitz, autorul cărții Al Optulea Continent, Leagănul Tuturor Civilizațiilor, susține că o civilizație primordială a fost diseminată în întreaga lume. Civilizația megalitică a Maltei seamănă izbitor de mult cu cea incașă. Construcții asemănătoare cu cele de la Stonehenge, Anglia, sunt întâlnite în America de Nord.

Paleontologul Manson Valentine a studiat vestigiile unei civilizații misterioase care au fost descoperite în zona numită Triunghiul Bermudelor. El a fost printre primii cercetători care a observat similitudini între civilizațiile care au populat America Centrală, Malta, China, Mongolia și Egipt. În toate aceste zone exista o religie monoteistă, solară, a pietrei drepte. Toate piramidele de pe suprafața globului au o legătură directă cu Soarele.

Printre obiectele de cult de la Tartaria a fost descoperită și crucea solară. Cultura Tartaria s-a dezvoltat în mileniul V î.Hr., în actualul județ Alba, pe malul stâng al Mureșului. Religia practicată era una solară, evidențiată de simboluri sacre care dăinuie până în prezent, atât în formă imagistică, dar și ca forme de ritual rămase în tradiția românească.

loading...

Simbolurile solare de la Tartaria au fost puse în corelare cu simbolurile sumeriene care aveau să apară, mai târziu, după o mie de ani.

Crucea soarelui apare mai târziu pe scuturile dacilor de pe Columna lui Traian. Același tip de cruce a fost descoperitĂ pe un sigiliu sumerian.

În lunca Timișului a fost descoperit un sanctuar numit Casa Cerbului. Comunitatea își venera un zeu solar. Sanctuarul este compartimentat în două camere. În prima cameră, a fost descoperit un soclu pe care erau așezate două statuete care făceau corp comun, dar aveau două capete, unul de taur, celălalt de femeie cu fața acoperită de o mască rituală.

cultul solar - Civilizația misterioasă de pe Terra care avea contact cu zeii veniți de pe Soare

Sanctuarul este unul solar, dat fiind existența mai multor simboluri. Această alăturare dintre taur și femeie simbolizează forța creatoare, fecunditatea. La creștinii ortodocși, crucea cu raze este semnul Învierii, e crucea dătătoare de viață.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top