The news is by your side.

Civilizatia misterioasa de pe Arcturus?

0

Arcturus este cea mai luminoasă stea din constelația Boarului și a treia ca luminozitate de pe cer, după Sirius și Canopus. Această stea este relativ aproape de Terra, aflându-se la doar 37 de ani lumină și împreună cu Vega și Sirius sunt cele mai strălucitoare stele de pe cer.

Arcturus este cunoscut și sub numele de Haris-el-sema, care înseamnăpaznicul raiului”. Probabil că această denumire i-a oferit foarte multe perspective, dar și povești care i-au fost atribuite. Steaua a intrat în atenția oamenilor încă din timpul lui Homer, care o studia cu foarte mare interes. Ani buni mai târziu a apărut prima teorie ciudată referitoare la Arcturus.

Filozoful italian Giordano Bruno, într-o lucrare redactată în secolul al XVI-lea, susținea că într-un Univers infinit există un infinit de planetele și de asemenea un infinit de civilizații extraterestre. Una dintre acestea trăiește pe Arcturus. Pentru aceste păreri a fost condamnat de către Inchiziție, iar scrierile sale au fost interzise în anumite țări

La 1752, Voltaire dezvoltă o poveste fantastică despre una dintre cele mai luminoase stele de pe cer, Arcturus. Autorul scrie în Micromegas povestea unui călător de pe această stea, care ajunge pe Terra. Este mai mult decât sigur că Voltaire a avut acces la anumite informații despre acest corp ceresc sau unii critici sunt de părere că această poveste este una reală.

De atunci și până în zilele noastre au existat diferiți oameni care au declarat că într-un fel sau altul au avut sentimentul straniu că pe planetele din jurul acestei stea există o civilizație extraterestră care își duce viața.

De exemplu, scriitorul scoțian David Lindsay a făcut o descriere uimitoare a lui Arcturus într-un din cărțile sale,Călătorie spre Arcturus. De unde atâta imaginație?

Arcturus Civilizatia misterioasa de pe Arcturus?

Câțiva ani mai târziu, Gordon R. Dickson scrie în cartea sa Extratereștrii de pe Arcturus (1956) cum această civilizație misterioasă își duce existența. Ei posedă nave spațiale mult mai rapide decât viteza luminii și sunt foarte avansați din punct de vedere tehnologic.

De asemenea, se mai vehiculează ideea că acești extratereștrii de pe Arcturus sunt foarte buni telepați și de nenumărate ori au transmit mesaje codificate oamenilor.

Probabil că în viitorul nu prea îndepărtat o să se facă lumină cu privire la ceea ce se petrece pe Arcturus, Sirius sau Vega pentru că din ce în ce mai mulți oameni au senzația că acolo există o civilizație extraterestră care fie nu vrea sau nu poate să intre în contact nu noi.

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

 

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și