Spiritualitate

Civilizatia mayasa si sfarsitul lumii

Civilizaţia mayaşă a prevăzut sfârşitul lumii pe data de 21.12 2012. Această dată, la prima vedere pare aleasa dintr-o multe de alte date posibile iar armonia dintre cifre este aproape perfectă. Se ştie că mayaşii erau o civilizaţie foarte avansată, deţinând secrete ale universului care nouă ne scapă şi în prezent. Ei considerau că timpul trece în cicluri iar odată cu începerea unui nou ciclu, o lume nouă se naşte.

Conform calendarului maya lumea este împărţită în cinci cicluri: primul a fost cel în care a fost creat pământul şi animalele, al doilea a fost cel în care au fost creaţi oameni din lut, în cel de-al treilea au fost create oamenii din lemn, dar a fost terminat deoarece nu erau normali, ciclul al patrulea a fost încheiat pentru că oamenii de chihlimbar nu puteau supravieţui, acest ciclu a fost încheiat acum 5200 de ani, iar ultimul ciclu au preconizat că se va termina pe 21 decembrie 2012.

Aceasta împărţire perfectă a timpul ne face să credem că mayaşii au dreptate în previziunile lor. Dacă o civilizaţie care a trăit acum câteva sute de ani a fost capabilă să aranjeze timpul în cicluri şi să prevadă cu atâta exactitate sfârşitul lumii atunci trebuie să ne punem semne de întrebare foarte mari când vine vorba despre civilizaţia noastră.

Mayaşii au atins apogeul dezvoltării culturale dar şi al ştiinţei în secolul X, atunci când erau capabili să studieze fenomenele naturii, chiar să prevadă cu exactitate producerea unui uragan sau al unei furtuni, dar ştiau şi cum să privească cerul său să-şi construiască oraşele.

Impunătoarea piramida Kukulkan este construită cu atâta migală încât şi în prezent în timpul echinocţiului de primăvară, la ora 3.00 am, permite observarea unei umbre de şarpe ondulate care coboară din ceruri pentru a se uni cu capul ce este sculptat la baza piramidei şi intră ulterior în pământ (în lumea de jos).

Oamenii de ştiinţă au încercat să adune fel de fel de dovezi care să explice sau să demoleze teoria mayaşilor cum că ciclul cu numărul cinci se sfârşeşte la data de 21.12.2012. Conform teoriei mayaşilor, întotdeauna un ciclu al timpului se încheie printr-o catastrofă majoră şi doar astfel începerea unui ciclu nou este posibil.

loading...

Specialiştii au descoperit, odată cu topirea gheţarului Quelccaya, plante foarte bine conservate care prin datarea cu carbon s-a demonstrate că sunt vechi de 5200 de ani, iar faptul că sunt atât de bine conservate arata că terminarea penultimului ciclu maya a avut loc brusc. Deşi foarte multe fapte au demonstrat că ciclul cu numărul patru s-a încheiat exact acum 5200 de ani, nu se poate demonstra cu exactitate ca sfârşitul lumii, într-o formă sau alta o să se producă în dată de 21.12.2012.

mayasii 300x240 - Civilizatia mayasa si sfarsitul lumii

Totuşi, este limpede că lumea se îndreaptă cu rapiditate spre un sfârşit tragic, în acest fel îndeplinindu-se profeţia mayaşă.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top