Descopera

Civilizația celor vechi și misteriosul Templu al Soarelui

Dezvoltarea civilizațiilor nu este simetrică și nici nu se ghidează după anumite reguli și etape. Așa se poate explica faptul că antica civilizație Pueblo a fost capabilă să ridice construcții bazate pe legi ale fizicii extrem de avansate, dar să nu aibă un alfabet sau o limbă.

Anasazi este cuvântul în limba amerindienilor Navajo care semnifică cei vechi. Aceștia sunt de fapt oamenii din trecutul îndepărtat, strămoșii direcți ai tribului Navajo, care au lăsat moștenire posterității, structuri incredibil de interesante.

„Cei vechi” au construit locuințe multietajate și lipite de zidurile canionului, având ca materiale de lucru bețe, pietre, mortar din noroi. Numiți și „împletitori de coșuri”, Anasazi obișnuiau să picteze pereții peștelor sau stâncilor cu diferite creaturi (umane sau animale) sau forme geometrice.

Pe lângă acestea, Templul Soarelui este structura care pur și simplu i-a șocat pe arheologi. Acest templu este construit în urma folosirii unor formule matematice extrem de avansate. Dispune de forme sofisticate și distanțele dintre turnuri par a fi perfect egale.

În urma cercetărilor amănunțite, arheologii susțin că această construcție era imposibil de ridicat cu mii de ani în urmă. A fost nevoie de un geniu arhitect și numeroși muncitori care să înțeleagă ceea ce semnifică perfecțiunea.

Acesta este motivul principal pentru care Templul Soarelui reprezintă un punct misterios în dezvoltarea civilizației celor vechi. Există numeroase voci care atribuie această construcție unei alte civilizații, pentru că, susțin ele, că este imposibil să folosești formele matematice dacă nu ai un alfabet sau o limbă scrisă.

Acest Templu al Soarelui este una dintre cele mai enigmatice construcţii de la Mesa Verde, nefiind sigur nici măcar faptul că acesta ar fi fost terminat vreodată. Se estimează că ar fi avut 4-5 metri înălţime, însă nu s-au găsit rămăşiţe de la vreun acoperiş. După părerea unor arheologi, lucrările s-au oprit brusc în 1276, moment în care Anasazi au părăsit în grabă Mesa Verde.

templul soarelui - Civilizația celor vechi și misteriosul Templu al Soarelui

Unde au plecat în grabă amerindienii și de ce? Au fost amenințați de cineva sau ceva? Nu se poate răspunde la aceste întrebări, dar cert este că arheologii nu au găsit niciodată osemintele acestei civilizații misterioase.

loading...
To Top