Conspiratii

CIPUL ELECTRONIC ELIMINĂ SERVICIILE SECRETE

2views

De peste 20 de ani, cercetătorii studiază crearea și utilizarea unui cip electronic. Este un cip mai special, în sensul că poate fi implantat sub pielea oricărei persoane. În aceste condiții se poate ști cu precizie, în orice moment, unde se află persoana.

Congresul american are în vedere o astfel de lege, prin care fiecare cetățean american are obligativitatea de a avea un astfel de implant, începând cu 2017. Părerile sunt pro și contra. Guvernatorul statului Virginia a declarat că va organiza un referendum, în urma căruia, speră el, legea nu va fi aplicată în acest stat.  Există deja telefoane mobile, cu astfel de cipuri, care permit cu ajutorul unui server, ca persoana să fie urmărită în toate deplasările pe care le face.
Specialiștii susțin că și cei care sunt reticenți la această lege, în timp, vor fi obligați să o accepte.

Cipul poate înmagazina tot ceea ce trebuie știut despre persoana în cauză. Nu vom mai utiliza cartea de credit sau cash pentru cumpărături, nu mai avem nevoie de acte de identitate, în cip vor fi înmagazinate date despre bolile noastre. Cipul devine un alter ego. Practic pentru unii, înfricoșător pentru alții. Susținătorii acestei idei susțin că nu vom mai fi furați, tâlhăriți, vom fi în siguranță și localizați imediat, în caz de pericol.

Ce se întâmplă cu intimitatea noastră? Cei care nu agreăm această formă de înregimentare, avem o altă posibilitate. Specialiștii au realizat tatuajele inteligente. Tatuajul corespunde unui cip. Mai mult, se îmbină utilul cu arta.
Tatuajul va avertiza posesorul dacă a stat prea mult la soare, dacă sunt semne că se va îmbolnăvi.
Există multe persoane din societatea civilă care se opun cu vehemență unor astfel de proiecte. Ei consideră că implantul unui cip este o formă ascunsă de a fi urmărit 24 de ore din 24.

spion

Viviane Reding, reprezentanta Comisiei Europene și-a eXpus părerea pe această temă și a subliniat faptul că sunt încălcate drepturile omului. Există însă posibilitatea ca purtătorul cipului să aibă posibilitatea să-l întrerupă în momentul când el consideră acest lucru. Dumneavoastră, ce părere aveți?