Cine este Fecioara Maria? Informații mai puțin cunoscute despre Maica Domnului

Cine este Fecioara Maria? Informații mai puțin cunoscute despre Maica Domnului

Fecioara Maria, cunoscută sub numele de Maica Maria, Maica Domnului, Regina Îngerilor sau chiar Regina Universului este sfânta patroană a tuturor ființelor umane și mama lui Iisus.

Maria a jucat un rol important în istoria religioasă a omenirii, pentru că a fost cea care i-a dat viață Mântuitorului. Este onorată ca mama spirituală a celor mai mulți dintre oameni, chiar dacă ei nu sunt creștini.

Iată un profil biografic al Mariei și un rezumat al minunilor ei:

Când a trăit?

Conform cosemnărilor religioase, Fecioara Maria a trăit în secolul întâi și a fost femeia aleasă de Dumnezeu pentru a da naștere Mântuitorului. Specialiștii nu pot spune cu exactitate unde s-a născut cu adevărat. Două locuri sunt vehiculate: Sepphoris sau Ierusalim.

Cine este Fecioara Maria?

Sărbători închinate Fecioarei Maria

  • Momentul închinării la templu e rememorat de Biserică la 21 noiembrie prin sărbătoarea Intrarea in Biserică a Maicii, sărbătoare numită în popor şi Vovidenia sau Ovidenia.
  • Bunavestire se sărbătoreşte la 25 martie, cu nouă luni înainte de Naşterea cu trup a Fiului lui Dumnezeu.
  • Următoarea mare sărbătoare închinată Fecioarei este Adormirea Maicii, popular Sântă Maria Mare, Ia 15 august, ziua morţii ei.
  • În  Biserica Romano-Catolică această pioasă tradiţie a fost decretată dogmă, aşa cum se vede şi în numele sărbătorii: Assumptio Beatae Mariae Virginis Ridicarea la cer a Sfintei Fecioare Maria, numire consacrată şi în cărţile de slujbă ortodoxă (v. Mineiul pe august, Sinaxarul la ziua respectivă).
  • „Zămislirea Sfintei Fecioare” — 9 decembrie (în Apus la 8 decembrie „Festum immaculatae Conceptionis”)
  • „Punerea veşmântului Maicii Domnului în raclă” — 2 iulie;
  • Punerea în raclă a brâului Maicii Domnului” — 31 august, precum şi alte sărbători în care se consemnează fapte şi minuni săvârşite de ea pentru binele oamenilor.
  • la 1 octombrie “Acoperământul Maicii Domnului” (prăznuită mai mult în mănăstiri), în amintirea unei minuni săvârşite la Constantinopol, în Biserica Vlahernelor (cu hramul ei), când a apărat pe creştini de cotropitorii păgâni; în Vinerea Izvorului tămăduirii se face de asemenea pomenirea uneia dintre minunile ei.

Maria este considerată a fi protectoarea întregii omeniri. O adevărată mamă spirituală pentru: călătorii și cei care lucrează în industria călătoriilor (cum ar fi echipele de avioane și nave); bucătari și cei care lucrează în industria alimentară; muncitori în construcții; oameni care fac haine, bijuterii și mobilier de casă; numeroase locuri și biserici din întreaga lume; și oameni care caută o iluminare spirituală.

Cine este Fecioara Maria?

Catolicii cred că în momentul nașterii, Fecioara Maria a fost miraculos eliberată de pata păcatului originar. Acest păcat este legat de orice om la naștere, cu excepția lui Isus Hristos. Această credință se numește miracolul Neprihănitei Concepții.

Musulmanii cred că Maria a fost o persoană perfectă încă din momentul nașterii sale. Islamul spune că Dumnezeu i-a oferit darul acesta, în momentul în care a creat-o, pentru că altfel nu ar fi putut să-l poarte pe Iisus în pântece.

În Coran , conversația Mariei cu îngerul este descrisă în capitolul 3 (Ali Imran), versetul 47: „Ea a spus:” Doamne, cum să am un fiu când nimeni nu m-a atins? ” El i-a răspuns: „Chiar așa: Dumnezeu creează ceea ce voiește: Când a decretat un plan, El îi spune:” Fii „și așa este!”

Creștinii catolici și ortodocși cred că Maria a fost ridicată în mod miraculos la cer. Catolicii cred în miracolul Adormirii Maicii Domnului, ceea ce înseamnă că Maria nu a murit o moarte naturală umană, ci atât sufletul cât și corpul au fost ridicate la cer.

Aparițiile Fecioarei Maria după ridicarea la cer

Cine este Fecioara Maria? De-a lungul secolelor, oamenii au raportat numeroase apariții ale fecioarei Maria. Printre acestea, cele mai cunoscute au avut loc la Fatima, în Egipt sau chiar în Ungaria.

Toate aparițiile Fecioarei Maria au avut ca scop transmiterea unor mesaje. De cele mai multe ori, aceste mesaje nu au fost înțelese la vremea respectivă (așa cum s-a întâmplat cu cele trei profeții de la Fatima) și din acest motiv au fost răstălmăcite sau chiar ascunse de ochii oamenilor.

Cine este Fecioara Maria?

Alte apariții s-au mai înregistrat și în Lourdes, Franța; Fatima, Portugalia; Akita , Japonia; Guadalupe , Mexic; Knock, Irlanda; Medjugorje, Bosnia-Herțegovina; Kibeho, Rwanda; și Zeitoun , Egipt.

Povestea Mariei

Cine este Fecioara Maria? Maria s-a născut într-o familie evreiască evreiască din Galileea (acum parte a Israelului), când făcea parte din vechiul Imperiu Roman. Părinții ei erau Sfântul Ioachim și Sfânta Ana. Tradiția ne spune că părinții Mariei au fost vizitați de îngeri, chiar înainte de nașterea copilului. Scopul acestei vizite era de a-i informa despre planurile lui Dumnezeu cu Fecioara Maria.

Ciudat sau nu, până la vârsta de 13 ani, Maria a fost logodită cu Iosif. Atunci a fost momentul în care Dumnezeu i-a apărut și i-a spus despre planurile sale cu Iisus. Fecioara Maria, o credincioasă convinsă, i-a ascultat porunca lui Dumnezeu și i s-a dedicat în totalitate.

Şi Maria a zis: „Sufletul meu măreşte* pe Domnul şi mi se bucură duhul în Dumnezeu, Mântuitorul meu, pentru că a privit* spre starea smerită a roabei Sale. Căci iată că, de acum încolo, toate neamurile îmi** vor zice fericită, pentru că Cel Atotputernic a făcut lucruri mari pentru mine. Numele Lui este sfânt*, şi îndurarea* Lui se întinde din neam în neam peste cei ce se tem de El.

Luca

loading...
CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)