Cine a ucis masina electrica?

Cine a ucis masina electrica?

Undeva prin anii ’90, companiile producătoare de maşini au ieşit pe piaţa cu un prototip impresionant care putea să revoluționeze întreaga viaţă pe Terra. Era vorba despre maşinile electrice, care erau o alternativă celor pe benzină şi motorină.

Zece ani mai târziu aceste maşini electrice au dispărut ca şi când ele nu ar fi existat vreodată. Nu putem să ne întrebăm decât dacă maşina electrică a fost victima uneia dintre cele mai mari conspirații ale secolului trecut. Cine şi de ce a dorit ca maşina electrică să nu existe pe piaţă?

În 1996, General Motors a lansat maşina electrică, în replică la neliniștirea globală privind epuizarea resurselor naturale. Toyota RAV4 şi Honda EV erau celelalte două modele de maşini electrice cunoscute. Iniţial mașinile au avut parte de susținere din parte unor persoane foarte importante, inclusiv din partea celebrităților aflate pe val în perioada respectivă care cumpărau maşini electrice. Dintr-o dată aceste maşini au dispărut de pe piaţa fără nicio explicaţie clară.

Mulţi cred că maşina electrică a fost ucisă de companiile petroliere. O mașină acționată altfel decât cu petrol era o amenințare certa la adresa mogulilor petrolului. Vă puteţi imagina companiile petroliere intrate în faliment pentru că oamenii nu mai erau nevoiţi să cumpere benzină? Acești giganți s-au folosit de toate mijloacele pe care le-au avut la îndemână pentru a sufoca tehnologia maşinii electrice, apelând chiar şi la administrația Bush.

Cei care făceau lobby pentru maşinile convenționalele au început să emită iedei eronate despre construcţia staţiilor de electricitate de pe marginea drumurilor. În opinia lor, acestea implicau costuri imense şi nu erau deloc sigure. În urma unei asemenea campanii de sensibilizare a opiniei publice, industria maşinilor electrice s-a stins subit, ca şi cum maşinile convenţionale sunt mult mai bune decât cele electrice. Totul s-a făcut în tăcere, manipularea ridicându-se la cele mai înalte cote. Spre surprinderea tuturor această metodă a funcționat şi toţi s-au lăsat păcăliţi de mogulii petrolului.

Loading...

loading...

Related posts