Cine a fost Iisus? Om, Dumnezeu sau persoană cosmică?

Cine a fost Iisus? Om, Dumnezeu sau persoană cosmică?

Cine a fost Iisus? Iisus este dovada că nu suntem singuri pe această planetă și în Univers. Se spune că dacă există Dumnezeu, singurul mediator dintre oameni și Dumnezeu este Hristos.

Cine a fost Iisus cu adevărat?


Cu aproape 2000 de ani în urmă, într-un mic sat din Palestina s-a născut un Copil pe care omenire îl venerează și l-a numit Iisus Hristos. Până la 30 de ani a trăit în anonimat. A urmat o perioadă de trei ani în care a încercat să îndeplinească o mare misiune.
Iisus declara, Eu și Tatăl suntem una. Când iudeii au aruncat cu pietre în El și au încercat să-L omoare, Iisus i-a întrebat care este motivul, răspunsul a fost, nu lucrarea Ta este problema, ci faptul că te consideri egal cu Dumnezeu.

Spre deosebire de Dumnezeu care există din veșnicie în veșnicie, Hristos are un început, a murit și a înviat după trei zile. Dumnezeu este Creatorul tuturor lucrurilor. El exista dintotdeauna și va exista întotdeauna. Niciun om nu l-a văzut pe Dumnezeu, pentru ca El este spirit.
Iisus este numit în Biblie Fiul lui Dumnezeu. Expresia confirma faptul că Dumnezeu este Creatorul, este Sursa Vieții.

Îngerii sunt consideraţi fii ai lui Dumnezeu, chiar și Adam este numit fiu al lui Dumnezeu. Totuși, cea mai importanța creație a lui Dumnezeu este Hristos, care înainte să fie trimis pe pământ, a trăit ca forța spirituală în cer. Este un paradox. Dumnezeu l-a trimis pe Iisus pe pământ ca să moară pentru păcatele noastre. Se spune că ne apropiem de Dumnezeu în momente de cumpănă. Petre Tutea spunea că religia transforma poporul într-o masă de culţi. Fără Dumnezeu nu poți cunoaște sensul existenței umane.

Revenind la întrebarea dacă Iisus a fost Om, vă readuc aminte cuvintele pe care le-a spus mulţimii înainte să fie răstignit. Dacă ați fi copii ai lui Avraam, ați face faptele lui Avraam. Dar acum căutați să Mă omorâți pe Mine, un Om care v-am spus adevărul pe care l-am auzit de la Dumnezeu. Iisus se numește pe Sine Om.

Cine a fost Iisus, teorii alternative


O carte antică descoperită în arhivele CIA dezvăluie o teorie inedită despre cine ar fi fost, de fapt, Iisus Hristos. Despre respectiva carte se spune că ar conține inclusiv secrete despre OZN-uri și sfârșitul lumii.

Cartea declasificată de CIA se numește „Povestea lui Adam și Eva” și a apărut în 1966. Se spune că ar dezvălui cine este, de fapt, Iisus Hristos, dar că ar conține și secrete explicate din Biblie, legate de OZN-uri și sfârșitul lumii.

Scris de Chan Thomas, volumul conține mai multe ipoteze incredibile despre istoria lumii așa cum o știm toți, dar și despre evenimente ce ar urma să se întâmple. Majoritatea sunt evocate și în Biblie, un exemplu fiind Arca lui Noe și celebra inundație „apocaliptică”.

Dailystar a descoperit că autorul cărții, Chan Thomas, ar fi, de fapt, un crecetător dedicat OZN-urilor, care a lucrat pentru Forțele Aeriene ale SUA.

Motivul pentru care CIA a decis ca această carte să fie ținută secret este încă necunoscut, dar apariția acesteia în spațiul public a generat mai multe suspiciuni și teorii ale conspirației.

După cuvintele care apar pe prima pagină a cărții: „De la…pentru…”, reiese că aceasta ar fi fost un cadou pentru cienva la momentul în care a fost confiscată de CIA.

În care s-ar spune că omenirea este ștearsă de pe fața Pământului o dată la 7000 de ani, lucru prevăzut în repetate rânduri de diferite persoane, inclusiv de Iisus Hristos, pe care îl descrie ca fiind un elev de la o școală din India.

În carte se vorbește despre cum Iisus ar fi prezis marele dezastru și cum i-ar fi pregătit pe oameni pentru acest eveniment.

Thomas susține că ar fi tradus ultimele cuvinte ale domnului Iisus Hristos, rostite chiar înainte să moară pe cruce: „Leșin, leșin, întunericul mă cuprinde”. De asemenea, el a declarat că în Duminica Mare, când Iisus s-ar fi înălțat la ceruri, acesta ar fi fost, de fapt, luat de un OZN.

Iisus și legătura sa cosmică


CIA a declasificat mai multe documente care formează un dosar numit Sfârșitul Timpurilor. Documentele sunt din anul 1966 și conţin o carte cu titlul The Adam and Eve Story, o listă de transmisiuni, o cutie care conține un manometru, un kit împotriva para-socurilor, niște chei, precum și un articol din ziarul Time.

Cartea este scrisă de Chan Thomas și conține o serie de informații despre istoria omenirii începând cu Potopul Biblic. Ziarul Daily Star Online susţine că Thomas a fost un cercetător care a studiat OZN-urile într-un proiect derulat de UŞ Air Force.

În carte, se afirmă că omenirea este supusă unui proces ciclic de schimbări la cei doi poli. Aceste evenimente se produc la perioade de 7000 de ani. În ceea ce privește existența lui Iisus, Thomas afirma că acesta a fost un erudit format în India, cu multe legături cosmice.

În ceea ce privește crucificarea și moartea lui Iisus, Thomas pretinde că ultimele sale cuvinte au fost spuse în limba indiană și erau, mor, o să plec, întunericul m-a învins.

Thomas considera că ridicarea la cer a Mântuitorului s-a realizat cu ajutorul unui vehicul spaţial. Titlul cărţii, Istoria lui Adam și Eva este o parabolă în ceea ce privește dispariția unei civilizaţii misterioase, înainte de producerea Potopului Biblic.

Conform opiniei sale, în Calea Lactee există zone vide care provoacă la anumite perioade schimbări catastrofale pe Pământ. Plecând de la declasificarea documentelor, ziariştii de la Daily Star Online au încercat să afle mai multe informații despre Thomas. El a făcut parte din echipa de cercetători ai companiei McDonnell Douglas, condusă de Robert Wood, un expert recunoscut în cercetarea fenomenelor extraterestre.

În anul 2007, într-un interviu, Wood declara că a lucrat alături de Thomas într-un proiect pentru UŞ Air Force. El îl caracteriza pe Thomas ca fiind un inovator excepțional, omul care a intrat în contact cu extratereștrii.

Wood a mai declarat, cartea Povestea lui Adam și Eva a fost publicată în anul 1963, iar la scurt timp, a fost retrasă de pe piața din ordinul CIA. Cartea are o dedicaţie către un înalt oficial american, în care se spune, am scris cartea datorită dumneavoastră. Thomas nu da numele acestui misterios personaj.

Cine a fost Iisus?

Se presupune că ar fi vorba despre generalul Curtis LeMay care a avut un rol cheie în timpul războiului rece dintre SUA și URSS și a coordonat mai multe proiecte secrete. Sloganul sau era, să-i bombardăm până ajung în epoca de piatră.

A existat sau nu, Iisus?

Cu toate că există voci care au contestat existența lui Iisus, sunt câteva probe care demolează aceste teorii. Primele scrieri care menţionează existența lui Iisus sunt scrisorile apostolului Pavel, din anii 50-60 e.n.

Au urmat scrierile lui Flavius Josephus, un istoric evreu, care vorbește despre Iisus în două rânduri. Interesant este faptul că istoricul îl menţionează și pe un anumit Iacob, fratele lui Iisus. El îl numește pe Iisus aievea om, cel care a făcut minuni uluitoare.

În alte texte, Iisus este menționat ca un mare vindecător, în special, al unor boli precum lepra sau tuberculoza. Conform studiilor, era o provocare să treci de vârsta de 15 ani, în condiţiile în care aceste boli făceau ravagii.

Ce spun textele antice despre Iisus?


Se pare ca amanuntele care au aparut in acest papirus sunt stupefiante, scrierea fiind redactata in limba copta, ea fiind veche de 1200 de ani, fiind recent descifrata si care a dus cu surprindere la o concluzie la care nimeni nu se astepta.

Conform acestui text, Iisus putea sa-si schimbe infatisarea. Inafara de acest lucru, s-a mai descoperit unul la fel de surprinzator.

Acest document vorbeste despre Pilat din Pont, ca desi a autorizat in cele din urma crucificarea lui Iisus, se pare ca i-a oferit totusi o cale de scapare pentru a-i salva viata, el dorind sa-si sacrifice prorpiul fiu in locul lui Iisus. In textul respectiv scrie ca Pilat si-ar fi dat chiar si viata fiului sau pentru a-l salva pe Iisus. Povestea devine insa destul de tulburatoare.

Ce-ar fi fost daca acest lucru s-ar fi petrecut, iar Pilat si-ar fi crucificat de fapt fiul in locul lui Iisus. Daca Mantuitorul ar fi fost salvat, atunci Biserica Crestina nu ar mai fi existat. Este un lucru cunsocut faptul ca inafara celor patru evanghelii ar mai fi existat si alte 30 de Evanghelii considerate de Biserica apocrife. In aceste Biblii ar fi existat diverse povesti despre Iisus, Maria Magdalena sau chiar despre Pilat.

Revelatiile acestui document continua insa sa fascineze. Momentul sarutului lui Iuda este unul destul de important in Biblie. Se pare ca Iuda stia ca Mantuitorul isi poate schimba infatisarea, documentul mentionand acest lucru. Acest lucru ar putea da din nou peste cap Biserica crestina, ruinand astfel si Sarbatoarea Pastelui. Se pare ca arestarea lui Iisus nu ar fi fost joi, ci marti.

Ultima cina cu apostolii si arestarea lui Iisus ar fi avut loc marti. In Evangheliile pe care le stim, aceste lucruri se petrec joi seara. Aceste lucruri au iesit la iveala atunci cand s-a descifrat textul de pe papirusul foarte vechi.

Iisus a devenit incorporal

S-au publicat cateva mostre ale acestui text misterios egiptean. Conforma acestor mostre, se pare ca o Evanghelie apocrifa ar fi existat cu adevarat, scenele insa fiind respinse de catre Biserica.

Nu se poate spune insa cu precizie de unde au provenit aceste texte. In text mai apare si faptul ca Pilat a pregatit o masa, el mancand alaturi de Iisus. Iisus l-a binecuvantat pe Pilat, fiind intr-un fel dovada faptului ca Iisus l-a umanizat pe acesta. Iisus l-a considerat un foarte important om pe Pilat conform acestor texte, el spunand despre acesta ca are un mare respect fata de el.

Cine a fost Iisus?
Cine a fost Iisus?

Exprimarile par a fi fost facute de un scriitor contemporan, iar spre deosebire de cele patru Evanghelii, acest text l-ar fi transformat pe Pilat intr-un sfant. Pilat s-a uitat la Iisus, iar in acel moment acesta a devenit incorporal. Pilat nu l-a mai vazut astfel pentru o lunga perioada de timp. Se spune chiar ca Pilat ar fi avut viziuni cu un vultur care il reprezenta pe Iisus, ar fi fost ucis.

Se pare ca aceste scrieri nu sunt totusi rodul unor scriitori contemporani, ele fiind mai degraba mentalitatea bisericilor etiopiana si copta, aceste biserici reprezentandu-l pe Pilat din Pont ca un adevarat sfant. Evangheliile canonice spun cu totul alte lucruri despre Pilat. Iuda il tradeaza pe Iisus in schimbul unei pungi cu 30 de arginti, folosindu-se de sarut ca semn de identificare pentru Iisus. In textul descoperit in Egipt, lucrurile nu stau chiar asa, Iisus fiind prezentat ca o fiinta care isi schimba forma, uneori acesta fiind „palid ca ascetii, uneori fiind tanar si uneori fiind batran”.

Avand in vedere acest lucru, putem spune ca sarutul lui Iuda pare mai degraba un truc salvator, decat o tradare. Se pune astfel problema autenticitatii. Acest text ar fi fost un dar de la „parintele Pavel”. Se pare ca manastirea in care a fost gasit acest text, si-ar fi incetat existenta undeva la inceputul secoului al X-lea.

Textul a fost considerat disparut mai mult de cateva secole. Acest text a fost descoperit de o persoana in anul 1910, iar in anul 1911 el i-a fost vandut bancherului J. P. Morgan. Colectiile bancherului au fost donate mai tarziu bibliotecii si muzeului Morgan din New York, aceasta fiind pe scurt istoria acestui manuscris deosebit.

loading...
CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)