Cinci moduri în care Stephen Hawking a prezis că lumea ar putea sfârși

Cinci moduri în care Stephen Hawking a prezis că lumea ar putea sfârși

În urmă cu puțin timp, marele fizician al omenirii, Stephen Hawking a plecat printre stele. Munca sa de o viață a fost lăsată moștenire posterității, pentru ca civilizația umană să poată supraviețui unei potențiale Apocalipse, care în viziunea lui Hawking se va produce în următorii 600 de ani.

Stephen Hawking era convins că în viitorul apropiat omenirea se va confrunta cu probleme extrem de mari, care vor pune în pericol viața de pe Terra. Aceste probleme erau văzute precum o Apocalipsă globală, în urmă căreia planeta aceasta va fi pustiită pentru totdeauna.

Apocalipsa în viziunea lui Hawking


Fizicianul britanic a atras atenția de nenumărate ori că Terra va deveni înlocuibilă în următorii 600 de ani. Ceva se va petrece și apoi Pământul se va transforma într-o minge de foc, iar civilizația noastră, dacă va dori să mai existe, trebuie să colonizeze o altă planetă.

Hawking credea că sistemul stelelor Alpha Centauri ar putea fi cea mai viabilă opțiune pentru omenire, motiv pentru care a lucrat la proiectul Breakthrough Starshot. În acest proiect s-au dezvoltat nave spațiale extrem de ușoare, care vor putea călători spre Alpha Centauri cu viteze extrem de mari. Se preconizează că o călătorie spre Alpha Centauri va fi posibilă în următorii 20 de ani. Atunci va fi momentul în care conducătorii lumii vor trebui să ia o decizie cu privire la formarea unei noi colonii.

Această decizie este una urgentă, pentru că în viziunea lui Hawking, Apocalipsa se va dezlănțui pe Terra, iar viața va fi imposibilă. Iată care sunt scenariile care ar putea instaura Apocalipsa pe Terra, în viziunea lui Hawking:

#1. Un virus mortal va distruge omenirea


În 2001, Stephen Hawking a avertizat că un virus va pune capăt rasei umane în acest mileniu. Acest virus, creat în laborator sau venit din spațiu, va fi bomba atomică a acestui mileniu. Până se va dezmeticii omenirea, acest virus ar putea să ucidă miliarde de oameni și astfel Terra se va transforma într-o planetă pustie. Hawking era convins că un virus extrem de puternic poate aduce Apocalipsa pe Terra mai devreme sau mai târziu.

Loading...

#2. Războiul nuclear și schimbările climatice


Stephen Hawking și alți oameni de știință au anunțat în 2007 că Ceasul Doomsday a fost stabilit la cinci minute înainte de miezul nopții. Adică în anul 2007, omenirea se afla la 5 minute distanță de un război nuclear. Anul acesta, celebrul ceas a fost stabilit la doar 2 minute de miezul nopții, ceea ce înseamnă că suntem extrem de aproape ca un război nuclear să se declanșeze. Acest război trebuie privit precum sfârșitul civilizației.

Cu privire la efectele schimbărilor climatice, Hawking a avertizat căcel mai grav scenariu pentru Pământ ar fi să devină o planetă asemănătoare cu Venus; o temperatură de 250 de grade și o ploaie de acid sulfuric. Acest scenariu nu este chiar atât de fantasmagoric, în condițiile în care încălzirea globală este un fenomen tot mai puternic.

#3. Invazia extraterestră


Nu este vorba despre un scenariu de film și nici despre unul fantasmagoric. Celebrul fizician susținea că în Univers pot exista foarte multe civilizații extraterestre ostile. În momentul în care una ar ajunge la noi, adică pe Terra, aceasta nu va sta pe gânduri să ne distrugă planeta și pe noi ca civilizație odată cu ea. De ce s-ar putea întâmpla acest scenariu? Pentru că în imensitatea acestui Univers pot exista creaturi sau făpturi, care își duc viața după alte norme decât al noastre, iar binele și răul în viziunea lor pot avea alte conotații.

Mai mult de atât, chiar dacă acești extratereștrii nu ar fi ostili și totuși ei ne-ar vizita și s-ar implica în civilizația noastră rezultatul ar fi același.

„Dacă ne-ar fi vizitat extratereștrii, rezultatul ar fi similar celui pe care l-a avut Columb asupra amerindienilor, când s-a dus în America”, susținea Hawking.

#4. Inteligența artificială


La fel ca mulți alți futurologi și cercetători, profesorul Stephen Hawking a avertizat omenirea cu privire la pericolul Inteligenței Artificiale.

„Dacă nu vom învăța să ne pregătim pentru potențialele riscuri și să le evităm, Inteligența Artificială ar putea fi cel mai grav eveniment din istoria civilizației noastre”, susținea Hawking.

În acest context, Inteligența Artificială ar putea prelua controlul asupra planetei și atunci ar elimina omul din calea evoluției sale.

#5. Suprapopularea planetei


Apocalipsa

Suprapopularea planetei aduce după sine și consumul abuziv și excesiv al resurselor de pe Terra. Dacă ritmul actual de creștere al populației se menține, în circa 50 de ani, oamenii vor avea nevoie de o altă planetă pentru a-și continua viața. Terra va deveni o planetă incompatibilă cu viața și probabil că va avea nevoie de mii de ani pentru a se regenera. Atunci omul va fi nevoit să plece în Univers și să găsească o altă planetă primitoare, unde va putea să-și continue viața.

Profesorul Hawking a avertizat că, dacă vrem să supraviețuim ca specie, trebuie să căutăm alte planete și să le colonizăm cât mai curând posibil.

loading...

Related posts