Bizar

Cinci lucruri pe care nu le știai despre vise

Visele sunt o componentă importantă a vieții noastre. În fiecare noapte, creierul generează diverse vise prin care, după cum susțin cercetătorii, încearcă să-și mențină sănătatea la cele mai înalte cote. Pe de cealaltă parte, ezoterismul susține că visele provin dintr-o lume abstractă, pe care omul nu o poate înțelege prin prisma realității în care trăiește. Acest principiu are la bază ideea că sufletul se desprinde de corp în timpul nopții și călătorește în lumile paralele. Acolo întâlnește diverși oameni, în diverse ipostaze și astfel se formează visele.

Visele rămân încă un mister al vieții neînțeles pe deplin, dar odată cu evoluția științei se descoperă din ce în ce mai multe lucruri fascinante despre poveștile din timpul nopții. Pentru a înțelege complexitatea viselor, dar și misterul în care sunt învăluite, vă prezentăm cinci lucruri fascinante:

1. Cel mai frecvent vis pe care îl au oamenii este că le cad dinții

Unul dintre cele mai frecvente vise pe care le au oamenii noaptea este că își pierd dinții. Nimeni nu poate explica semnificația acestui vis și nici motivul pentru care oamenii îl visează atât de frecvent. Scenariul este unul simplu, dinții încep să cadă și să se strice rând pe rând, după care visul se termină brusc.

2. Depresia face să visăm de 3-4 ori mai mult decât în mod normal

Psihologii au remarcat o legătură directă între depresie și volumul viselor. Cu cât o persoană aprofundează starea depresivă, cu atât se intensifică numărul viselor. Probabil că pe timpul nopții creierul încearcă să lupte cu starea depresivă, cauză pentru care sporește numărul viselor.

loading...

3. Un apel în noapte

În SUA există o emisiune de radio, care se desfășoară în timpul nopții, unde oricine poate suna pentru a vorbi despre ceea ce tocmai a visat. În acest fel, oamenii pot schimba opinii despre vise, dar și își împărtășesc visele plăcute sau mai puțin plăcute cu ceilalți.

4. LSD : Dream Emulator

Lumea viselor îi fascinează pe toți oamenii, indiferent de profesia pe care o au. Din acest motiv, o companie de jocuri din Japonia a creat un joc intitulat LSD : Dream Emulator. Ideea este una simplă, jucătorul trebuie să exploreze mai multe scenarii care au fost preluate din visele pe care anumiți subiecți le-au avut în timpul somnului.

vise1 - Cinci lucruri pe care nu le știai despre vise

5. Masca lucidă – Dreaming

Există pe piaţă o mască care produce anumite sunete și lumini și astfel te ajută să devii lucid în timpul visului. În acest fel se poate controla desfășurarea visului pentru ca în cele din urmă să nu mai existe coșmaruri.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top