Medicina alternativa

Cinci alimente care lupta impotriva cancerului

Organismul uman este o mașinărie complexă ale cărei funcții nu sunt încă pe deplin cunoscute. S-a descoperit recent că anumite proteine din sistemul nostru imunitar dețin instrucţiuni precise pentru a lupta și chiar distruge celulele canceroase. Într-un organism sănătos, aceste proteine reacţionează prompt și nu dau voie tumorilor canceroase să se dezvolte. Dieta este principalul factor care determină ca aceste proteine să-și execute funcțiile. Cu cât mâncăm mai sănătos cu atât sistemul imunitar devine imbatabil.

Într-un studiu publicat în revistă de specialitate ” Science Translaţional Medicine” se arată că cercetătorii au descoperit o moleculă denumită TIC 10 care activează proteinele care pot combate cancerul. Acestea reacționează în momentul în care există semnale că tumorile canceroase se dezvoltă, suprimându-le instantaneu.

Pentru ca aceste proteine să aibă posibilitatea să-și dezvolte capacitățile vindecătoare estre nevoie ca să urmăm o dietă compusă din legume și fructe. Iată o listă cu 5 alimente care ajută organismul în lupta să cu cancerul:

1. Cucurma sau tumernicul

Cucurma este cel mai puternic antioxidant cunoscut. Diverse studii biologice și chimice au demonstrat că acest condiment de origine indiană poate inhiba formarea metastazei. De asemenea, cucurma sau tumernicul este mai performant decât multe alte medicamente pe care le-a creat omul în combaterea unor maladii.

2. Strugurii

loading...

Resveratrol este substanța minune care se regăsește în struguri. Această substanță are proprietăți antioxidante și reduce rata morții celulelor. Puţini ştiu însă ca obiceiul de a bea vin roşu, care este o sursă naturală de resveratrol, sta la baza explicaţiei medicale a “Paradoxului francez”, adică a faptului că francezii sunt oamenii cu cel mai sănătos sistem cardio-vascular din lume, deşi consuma alimente bogate în grăsimi.

3. Ceai verde

Substanța minune conținută de ceaiul verde și care luptă împotriva cancerului este  catechine. Catechinele sunt substanțe de natura polifenolică cu proprietăți antioxidante, fiind de fapt niște metaboliți secundari ai plantelor. Abundă mai ales în plantă de ceai, dar și în cacao. Aceasta reduce riscul a patru afecțiuni des întâlnite: accident cerebral, afecțiuni ale miocardului, cancer și diabet.

legume - Cinci alimente care lupta impotriva cancerului

4. Roșiile

Consumul regulat de tomate reduce riscul dezvoltării cancerului. Consumul roșiilor produce un aport de carotenoizi care luptă nu doar împotriva cancerului ci și a mai multor boli. Roșiile sunt un aliat important și împotriva bolilor de inimă.

5. Fructe și legume crude

Dieta bazată pe fructe și legume crude este cea mai sănătoasă. Orice fruct sau legumă de preferat de culoare închisă stimulează repararea ADN-ului. O echipă de cercetători de la Universitatea de Stat din Ohio a demonstrat că anumiți compuși care conferă culoarea verde a verzei sunt capabili să reducă cancerul de colon.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top