Cinci abilitati incredibile pe care le au cainii

Cei mai mulți dintre cei care dețin un câine sunt de părere că animalul lor este capabil să înțeleagă diverse sentimente și comenzi doar prin puterea gândului. Până în prezent nu a fost dovedit faptul că cel mai bun prieten al omului este capabil să citească gândurile stăpânului său, dar cu toate acestea câinele este un animal special, care are anumite abilități față de celelalte animale.

Câinii sunt capabili de empatie

Empatia este o formă de intuiție prin care realitatea este transmisă prin identificarea afectivă. Câinele este capabil să înțeleagă realitatea prin ochii stăpânului său și astfel sentimentele de iubire sau ură sunt transferate dintre om spre animal. S-a efectuat un studiu cu privire la transmutarea căscatului de la om la câine și cercetătorii au constat cu stupoare că cel mai bun prieten al omului percepe această stare foarte bine. Când stăpânul cască, câinele este capabil de empatie și astfel senzația de oboseală este transmisă animalului. Nu se cunoaște cauza pentru care câinele este capabil de un astfel de sentiment, dar se presupune că relația om animal fiind una bine sudată, cele mai multe dintre sentimente sunt preluate și de animal.

Câinele înțelege percepția vizuală a stăpânului

Cercetătorii au decis să efectueze un experiment. Într-o cameră au așezat două jucării identice în părți opuse. Omul privea o anumită jucărie și îi ordona câinelui s-o aducă. De fiecare dată, câinele aducea jucăria spre care privea stăpânul său. Acest experiment a fost repetat de nenumărate ori, în diferite condiții și de fiecare dată rezultatele au fost aceleași. Concluzia specialiștilor a fost că cel mai bun prieten al omului poate să perceapă realitatea stăpânului său.

Loading...

Câinele simte că stăpânul său știe mai mult decât el

Atunci când stăpânul consumă anumite alimente care îi produc o anumită plăcere, câinele va cere întotdeauna o bucată din acea mâncare. Acest fenomen se produce în condițiile în care castronul câinelui este plin cu mâncarea sa preferată. Sentimentul de plăcere este perceput de câine și din această cauză vrea să guste și el din respectivul aliment.

Câinele înțelege ceea ce îi arată stăpânul său

Chiar dacă pare incredibil, câinele va înțelege întotdeauna ceea ce îi vei arăta cu degetul stăpânul său. Nu se cunoaște motivul pentru care câinele înțelege aspectul vizual al gestului, dar în momentul în care îi vei indica cu degetul un anumit obiect, câinele se va uita cu atenție la el.

caine-terrier

Câinele este gelos

Oamenii de știință au împărțit sentimentele în două categorii: emoțiile primare, cum ar fi frica și furia, și emoțiile secundare, cum ar fi vina sau invidie, care necesită conștiința de sine. Câinele este capabil să dezvolte toate aceste emoții, care sunt oferite un hormon numit oxitocina. Ori de câte ori stăpânul oferă mai multă dragoste altui animal, câinele începe să se agite și devine gelos. Uneori câinele poate să devină gelos până și propriul său pui.loading...
S-ar putea să-ți mai placă și