Mistere

CIMITIRUL DIAVOLULUI – MORȚI INEXPLICABILE

În apropiere de orașul Kova, Rusia, în mijlocul unei păduri se află o pajiște misterioasă, de formă ovală, unde au loc multe fenomene inexplicabile. Locuitorii din apropiere au sculptat pe un copac chipul Satanei, pentru a avertiza pe vizitatori de posibilitatea unor pericole.

Locul este numit Cimitirul Diavolului. Păsările sau animalele care intră pe această pajiște mor, dar cadavrele în mod ciudat nu putrezesc. Vegetația nu prea crește în zonă, iar animalele evită locul. Puținii oameni care au venit aici să studieze locul, s-au plâns de dureri de cap, grețuri, stări de anxietate, iar echipamentele de cercetare s-au defectat brusc. Din păcate, mulți exploratori care au vrut să ajungă aici, au dispărut în taiga rusească.

Unul dintre cele mai cunoscute cazuri este cel al unui grup de turiști care au dispărut. În anul 1981, un grup de ufologi a avut succes. Unul dintre participanți spune că în drum spre acea pajişte, au început să se întâmple lucruri nefirești. Acul busolei s-a blocat și arăta numai nordul. Spre seară au început să simtă furnicături în corp, dureri de cap și de dinți. Mai mult, echipamentul pe care-l aveau asupra lor s-a defectat.

În aceste condiții, au decis să se întoarcă. Unii specialiști susțin că aceste fenomene au legătură cu Tunguska, 1908. Regiunea de pădure care a fost distrusă atunci este foarte aproape de această zonă. Suprafața care a fost carbonizată este de 2000 km pătrați.
După incidentul din 1908, păstorii au schimbat traseul animalelor, dar acestea continuau să meargă pe cărările cunoscute. Cele care ajungeau pe această pajiște mureau.

În anul 1920, un grup de localnici, a observat că în mijlocul poienii se află o gaură. Au aruncat o piatră legată de o sfoară, dar după ce piatra a coborât câteva sute de metri și nu au dat de fundul gropii, au renunțat. S-a mai observat faptul că, în apropierea acestei găurii, cadavrele păsărilor aveau culoarea roșie. O altă teorie pe care o susțin unii specialiști susține că în subsolul acestei zone arde un foc mocnit, care emană monoxid de carbon. Se știe că persoanele care mor din cauza inhalării cu monoxid de carbon au fața roșie.

Din păcate, această teorie nu poate explica din ce cauză se defectează aparatura specialiștilor. Rusia are multe locuri unde se produc fenomene stranii, inexplicabile. Unul dintre aceștia este Triunghiul Molebski, din regiunea Perm. Această zonă este printre primele care au fost descoperite și prezintă anomalii. Încă din secolul al XIX lea, localnicii vorbeau despre mașini zburătoare, lumini care pluteau deasupra zonei.  Cel mai important moment a fost în 1980, când un cercetător, pe nume Emil Baciurin, a descoperit pe zăpadă, un cerc cu diametrul de 62 de metri.

Localnicii sunt obișnuiți cu baloanele de foc care zboară deasupra zonei. Din păcate, localnicii au probleme mari de sănătate. Corpul lor se umflă, iar tensiunea urcă și scade în salturi. În nordul Uralului se află Muntele Mort. Se numește astfel pentru că aici s-au petrecut lucruri inexplicabile. În 1959, membrii unui grup de turiști au fost găsiți morți. Nu reușiseră să urce pe vârful muntelui, așa că au stabilit să înnopteze pe povârniș. Inexplicabil, noaptea, toți cei nouă turiști au murit.

cimitir - CIMITIRUL DIAVOLULUI – MORȚI INEXPLICABILE

Pielea cadavrelor avea o culoare roșiatică, una dintre fetele din grup avea limba smulsă. Cele nouă cadavre nu aveau răni pe corp. Nivelul radiațiilor de pe hainele lor era mult mai mare decât cel normal. Ancheta a fost mușamalizată de către autorități. Nu se știe cu adevărat ce s-a întâmplat. O altă zonă este ce din apropiere de Volvograd, prezintă anomalii care nu au putut fi explicate de către specialiști.

Zona atrage fulgere globulare, în subteran există niște tuneluri care au dimensiuni mari, de 12 metri, iar izvoarele au apă otrăvită.
Localnicii susțin că în acele tuneluri este un oraș subteran al extratereștrilor, de aici, spun ei, și multiple fenomene paranormale care se produc.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top