Cimbrişorul de câmp, leac pentru ficatul mărit

Cimbrişorul de câmp, leac pentru ficatul mărit

Cimbrişorul de câmp este un leac miraculos pentru bolile de ficat. Acestea pot fi tratate cu ajutorul acestei plante și rezultatele sunt de-a dreptul fascinante. Cimbrişorul de câmp este un calmant natural, folosit și în bronșite sau pentru vindecarea bolilor de stomac.

Cimbrişorul de câmp este bun de cules în luna septembrie. Îl recunoaştem uşor după aroma caracteristică. În scop medicinal folosim toată partea aeriană a plantei, bogată în ulei volatil.

Că iarba de leac, cimbrişorul de câmp este calmant, colagog, antiseptic intestinal şi gastric, expectorant, antispastic al căilor respiratorii. Intern, este recomandat în tuse convulsivă, spastica şi astmatica, bronşite, răguşeala, anorexie, dispepsii, viermi intestinali, pentru o bună funcţionare a rinichilor şi a ficatului.

Pentru cicatrizarea rănilor, se utilizează sub formă de băi locale, intern, e bună infuzia, iar gargară cu decoct ajuta în tratarea durerilor de dinţi. În farmacii, găsim această plantă în compoziţia ceaiurilor antiasmatice şi antidiareice. Infuzia se prepară din 1-2 linguriţe de plantă uscată la o cană cu apă.

Se foloseşte în special ca remediu în tratarea bolilor autoimune. Cura cu acest ceai contribuie la normalizarea activităţii ficatului.

În asociere cu uleiul de conifere (pin sau molid), administrat de trei ori pe zi câte 15 picături pe pâine, infuzia de cimbrişor combate repede tusea, bronşita şi previne crizele de astm.

Cimbrişorul de câmp

Infuzia de cimbrişor e extrem de utilă în epidemiile de gripă şi în crizele de epilepsie. Băile de cimbrişor au efect antireumatic şi calmant. Infuzia de cimbrişor este contraandicata în cazurile de gastrita, enterita (inflamarea intestinului subţire), esofagata şi insuficienţă hepatică.

Pentru tenurile grase, se prepară o infuzie din 20 g plantă la 500 g apă, cu care se fac comprese timp de 15-20 minute.

loading...
CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)