Cifrul lui Beale: Peste 4 tone de aur si argint asteapta sa fie descoperite!

În anul 1820, Robert Morriss un oarecare hangiu din statul american Virginia, a fost vizitat într-o seară de un oarecare Thomas Beale. Individul i-a oferit hangiului o cutie, pe care trebuia s-o păstreze timp de 10 ani. Dacă în această perioadă nimeni nu se prezentă ca s-o ridice, hangiul devenea proprietarul de drept al cutiei.

Bineînțeles că timp de 10 ani nimeni nu a revendicat misterioasa cutie fapt pentru care Morriss a avut curiozitatea s-o deschidă. Spre stupoarea lui, a descoperit în cutia misterioasă trei hârtii pe care erau înșirate mai multe numere. Hangiul şi-a dat seama că este un text codificat, la care a muncit peste 20 de ani ca să-l descifreze. Nu a reușit niciodată, iar abia după moartea sa, un prieten de-al său, știind povestea textului codat, a preluat munca titanică de decriptare.

Intr-un final acesta folosindu-se de Declarația de Independenta a reușit sa decodifice a doua foaie a codului misterios. Textul in original este următorul:

I have deposited in the county of Bedford, about four miles from Buford’s, in an excavation or vault, six feet below the surface of the ground, the following articles:  The deposit consists of two thousand nine hundred and twenty one pounds of gold and five thousand one hundred pounds of silver; also jewels, obtained in St. Louis in exchange for silver to save transportation. The above is securely packed in iron pots, with iron covers. The vault is roughly lined with stone, and the vessels rest on solid stone, and are covered with others ”.

Din acest text putem să ne dăm seama că Beale, individul care a plasat cutia hangiului, a intrat în posesia unei comori impresionante, de circa patru tone de aur şi argint plus bijuterii în valoare de sute de mii de dolari. Nu se cunoaște pentru care motiv Beale a îngropat o asemenea comoară într-un loc secret pentru că mai apoi să codifice textul care certifică locația unei impresionante comori. Se presupune că locația este revelată în prima sau în ultima pagină, dar nimeni nu a reuşit să descifreze aceste pagini până acum.

Loading...

Pentru a uşura munca celor mai mulţi dintre voi, afișăm textul cu cele trei pagini de coduri. Poate există cineva care va decoda misteriosul text până la urmă.

Pentru mai multe articole și discuții interesante, te invitam în grupul nostru de Facebook!loading...