Take a fresh look at your lifestyle.

CICLICITATE, DE LA NAȘTERE LA MOARTE

Termenul de bioritm a fost introdus în studiile de specialitate, în secolul al XIX-lea, de Wilhelm Fliess, medic și discipol al lui Freud. El a observat că anumite evenimente se repetă în mod constant la un anumit număr de zile.

Teoria a fost preluată de George Thommen care a exstins cercetările și a constatat că la intervale regulate de timp, în viața unei persoane, se repetă anumite evenimente, comportamente. El a introdus conceptul numit teoria bioritmului, format din trei cicluri, fizic, care se repetă la 23 de zile, emoțional, la 28 de zile și intelectual, la 33 de zile.

Corpul uman produce energii care se descarcă la intervale regulate de timp. Durata ciclului emoțional este mai mare cu cinci zile față de durata celui fizic, iar ciclul intelectual are o durată mai mare cu cinci zile față de cel emoțional.

Cronobiologia este o ramură a biologiei care studiază fenomenele ciclice și relația cu fenomenele solare și lunare. Există o ciclicitate și în spațiul cosmic. Eclipsele se repetă la intervale egale de timp. Babilonienii au fost primii care au observat acest lucru.

Mai târziu, s-a constatat că există o legătură între ciclicitatea eclipselor și comportamentul uman. În Univers, există o ciclicitate care ne infuențează. De la mișcarea planetor la procesele biologice, toate au o influență asupra fiecăruia dintre noi. Organismul uman este în concordanță cu ritmurile naturii.

Thomas Poppe este unul dintre specialiștii care s-a ocupat de bioritmul cotidian al organelor interne. Fiecare organ are o activitate intensă timp de două ore într-o zi. Inima, între orele 11 și 13, are cea mai intensă activitate. Ficatul acționează cel mai bine noaptea între orele 1 și 3, iar circulația sangvină între înte 19 și 21.

Loading...

Faptul că ni se întâmplă evenimente la perioade constante de timp nu este un hazard. Trăim într-o lume cu reguli pe care nu le cunoaștem și care ne guvernează existența. Între naștere și moarte există o legătură. Între evenimentele fericite și cele dureroase, de asemenea.

rp_reincarnare.jpg

Fiecare dintre noi avem în 24 de ore, într-o lună, într-un an, perioade de maxim și minim. Perioadele nefaste, boli sau moarte, se produc într-o perioadă ciclică minimă, stabilită după o lege a naturii. Ne naștem într-o perioadă de maxim a existenței noastre și murim în limita minimă a unei curbe numite Gauss.

loading...

Comentariile sunt închise.