CHIVOTUL LEGII ȘI PUTERILE SACRE. Mistere ale istoriei și religiei umanității

Încă din perioada captivității babiloniene, în secolul al VI-lea î.Hr., locul unde se află Chivotul legii a constituit un mister. Descris în Vechiul Testament, Chivotul era semnul vizibil al prezenței lui Dumnezeu, arătat israeliților.

Aceștia aveau să se adune și să-și învingă dușmanii când obiectul era adus la locul bătăliei, iar toți din preajma Chivotului, care erau dușmani ai lui Dumnezeu, erau practic condamnați la moarte.

Potrivit Bibliei, ultima oară Chivotul legii s-ar fi aflat în Templul lui Solomon din Ierusalim. Nu se știe dacă a fost distrus, furat, mutat sau a rămas ascuns după ce trupele babiloniene au cucerit orașul și au distrus din temelii templul, în anul 587 î.Hr.

O altă enigmă privind Chivotul o reprezintă conținutul său. Se spune că ar fi adăpostit numeroase relicve sacre, inclusiv tablele legii dăruite de Dumnezeu lui Moise și aduse de pe Muntele Sinai, toiagul lui Aaron, un fel de baston cu măciulie pe care ar fi crescut în mod miraculos frunze ca un semn al încrederii avute de Dumnezeu în Aaron, fratele lui Moise și o bucată de mană, misteriosul aliment oferit ca sursă inepuizabilă de hrană israeliților, atunci când aceștia rătăceau prin deșert.

În plus, Chivotul poseda o putere supranaturală care îi uimea și copleșea pe cei care îl priveau. Meșteșugarii au construit un cufăr lung de un metru din lemn de salcâm și îmbrăcat în aur. Artefactul era transportat cu ajutorul a două prăjini făcute din lemn de salcâm poleite cu aur.

Pe capac erau sculptați doi heruvimi cu aripile întinse. Puterile Chivotului erau excepționale. Când preoții care cărau Chivotul au intrat în apele Iordanului, apa a încetat să mai curgă și israeliții au reușit să-l treacă.

Chivotul a fost transportat în procesiune, în jurul cetății timp de șapte zile, după care zidurile s-au prăbușit și israeliții au ieșit învingători.

Mai târziu, filistenii au capturat artefactul, considerându-l un trofeu. Mai multe dezastre s-au abătut asupra lor, o molimă, o invazie de șoareci.

Filistenii au construit un car în care au pus Chivotul și reprezentări ale nenorocirilor care-i afectaseră, au înjugat doi boi la car și i-au mânat departe de teritoriul lor.

Carul s-a înapoiat pe teritoriul Israelului. David, regele Israelului a adus Chivotul în oraș. Mai târziu, el a fost mutat în Templul lui Solomon. După această perioadă, nu se știe ce s-a întâmplat cu Chivotul. Unii cercetători susțin că, artefactul a fost salvat și dus într-o peșteră din Muntele Sinai.

CHIVOTUL LEGII - CHIVOTUL LEGII ȘI PUTERILE SACRE. Mistere ale istoriei și religiei umanității

În epoca medievală s-a afirmat că templierii ar fi intrat în posesia lui. În timpul celui de al Doilea Război Mondial, naziștii au făcut căutări contracronometru, în speranța găsirii artefactului.

În anul 2001, într-o biserică din Scoția a fost descoperită o tăbliță pe care era reprezentat Chivotul. Chivotul și Sfântul Graal sunt două mistere ale istoriei și religiei umanității.

loading...

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns