The news is by your side.

Chivotul Legământului, scrinul misterios care ascundea puterea lui Dumnezeu

Chivotul Legământului este un cufăr construit pentru a proteja plăcuțele pe care au fost inscripționate Cele Zece Porunci, pe care Dumnezeu i le-a oferit lui Moise. În jurul acestui cufăr s-au născut numeroase teorii și au fost emise foarte multe păreri pentru că a dispărut ca și cum nu ar fi existat niciodată.

Chivotul Legământului și Cele Zece Porunci

Biblia, una dintre cele mai bune surse de informare atunci când vine vorba despre Chivotul Legământului, spune că Dumnezeu i-a oferit lui Moise două tăblițe din piatră, cu Cele Zece Porunci. Acestea trebuiau respectate cu sfințenie și pentru a se păstra într-un loc sigur a fost nevoie de construirea unui cufăr deosebit. În acest fel, oamenii din vremurile biblice, au construit un scrin, decorat cu numeroase ornamente din aur. Avea o lungime de aproape un metru, pe o lățime de 60 de centimetri și la capete avea atașați doi drugi prin mai multe cercuri de aur.

În momentul în care s-a întemeiat Ierusalimul, Chivotul Legământului a fost ascuns în templul Sfânta Sfintelor, construit de regele Solomon.

Chivotul Legământului un cufăr sacru și misterios

S-au scris numeroase articole cu privire la acest scrin și informația este controversată. Este limpede că acest cufăr era extrem de prețios, nu doar prin faptul că adăpostea cele două plăcuțe de piatră, pe care Dumnezeu i le-a oferit omului, ci și pentru faptul că Solomon a decis să construiască un templu în cinstea sa.

Un alt aspect important este că Moise a purtat cutia misterioasă pe tot parcursul căutării Țării Făgăduinței. Biblia ne spune că acest cufăr l-a ajutat să învingă orice dușman și să treacă cu bine de orice pericol. De aici putem să ne dăm seama că era vorba despre un artefact binecuvântat, în care se adăpostea o parte din forța lui Dumnezeu.

Cu toate că acest artefact era păzit foarte bine, nu se știe ce s-a întâmplat cu el. Ceea ce este foarte straniu, fapt care a lăsat loc numeroaselor interpretări.

Unde este Chivotul Legământului?

Prima teorie a dispariției scrinului s-a petrecut în 925 î. Hr. când unele texte antice susțin că ar fi fost capturat de egipteni. O alta istorie relatează că babilonienii l-au furat în 586 î. Hr., însă cea mai faimoasă legendă care creionează dispariția sa provine din Africa de Vest. Etiopienii au o legendă, care spune că regina Saba a rămas însărcinată cu Solomon. Copilul cunoscut sub numele de Menelik a plecat la vârsta de 20 de ani la Ierusalim, pentru a studia secretele înțelepciunii la curtea tatălui său.

Chivotul-Legământului Chivotul Legământului, scrinul misterios care ascundea puterea lui Dumnezeu

Preotul lui Solomon devenise gelos pe fiul acestuia și din acest motiv Menelik trebuia să părăsească Ierusalimul. Acesta din urmă a acceptat cu o singură condiție, ca primul născut din toate familiile înțelepților să-l însoțească. În cele din urmă, împreună cu Zadok, fiul marelui preot, au furat Chivotul Legământului și l-au dus în Etiopia. Se spune că și în ziua de astăzi ar exista acolo, doar că este foarte bine ascuns de ochii curioșilor.

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și