Mistere

Cetatea megalitica Sacsayhuaman, un sanctuar al unei civilizatii extraterestre?

Un loc deosebit de interesant se regăseşte în ruinele megalitice de lângă oraşul peruan Cuzco,  numit Sacsayhuaman. Structura arată precum o fortăreaţă medievală, în mai multe trepte, care adăposteşte în centru trei ziduri concentrice. Acestea par să fi fost un sistem de apărare foarte bine pus la punct.

Zidurile sunt construite din blocuri imense de piatră, care se îmbină perfect. Nimeni nu îşi poate explica ce tehnologie s-a folosit pentru rotunjirea blocurilor de piatră şi nici prin ce procedeu a fost îmbinată cu o precizie uimitoare. Civilizaţia care a ridicat o asemenea structură trebuie să fi fost avansată din punct de vedere tehnologic.

În mod tradiţional Sacsayhuaman este considerată o cetate incasă, dar există mai multe legende care susţin că structura megalitică a fost ridicată de un şoim. Acesta, fiind pasăre sau nu, a folosit o substanţa specială pentru a îmbina blocurile de piatră. Chiar şi în ziua de azi se pot observa dâre bizare pe zidurile cetăţii. Se crede că piaţa a fost topită înainte să fie aşezată în zid. Atunci nu putem să ne întrebăm decât dacă o civilizaţie extraterestră a construit această cetate şi în ce scop îi servea?

Incaşii au folosit Sacsayhuaman precum un loc sfânt, în care preoţii învăţau cele mai ascunse taine ale Universului.

Această construcţie întrece orice altă construcţie din lume. Este foarte greu de crezut cum o mână de indieni a fost capabilă să ridice o asemenea cetate. Ei nu erau familiarizaţi cu maşinăriile şi nici cu sculele, fapt pentru care este aproape imposibil să construiască o asemenea minunăţie. Dar cu toate acestea, se cunoaşte că incaşii erau în legătură strânsă cu demonii şi din această cauză li se atribuie Sacsayhuaman.„, scria cronicarul Garcilaso de la Vega, în anul 1530.

SACSAYHUAMAN - Cetatea megalitica Sacsayhuaman, un sanctuar al unei civilizatii extraterestre?

Cu toate acestea, Sacsayhuaman rămâne un loc mistic, imposibil de explicat şi încărcat cu o istorie pe care probabil nu o s-o cunoaştem niciodată.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top