Mistere

Cesaria Evora
Personalitati

Cesaria Evora:“Diva Desculţă” o poveste de viaţă

2views

Diva Desculţă nu a vrut nici un moment să uite originea şi sărăcia în care a trăit la începutul vieţii, motiv pentru care apărea în toate concertele desculţă emoţionând de fiecare dată prin imaginea sa care amintea de milioanele de oameni care trăiesc în sărăcie, o realitatea crudă şi precisă indiferent de statisticile specialiştilor.

A trăit în orfelinat de la vârsta de 7 ani după ce tatăl său a decedat. În orfelinat a învăţat să cânte, folosindu-se de talentul moştenit de la acesta.

Cesaria Evora s-a născut în Republica Capului Verde (27 august 1941) şi a început să fie cunoscută în întreaga lume de la vârsta de 47 de ani. Insula Capului Verde era colonie portugheză iar cântecele strămoşilor săi sclavi au fost cele care i-au îmbogăţit talentul. Regiunea era cunoscută pentru comerţul cu sclavi.Deşi era un loc exotic deosebit plin de imagini rupte din paradis, viaţa locuitorilor era una mizeră, plină de neajunsuri şi sărăcie. Ajunse o celebritate locală în 1973 dar era la fel de săracă.

Debutul său a fost extrem de dificil ţinând cont de sărăcia care nu-i permitea luxul susţinerii unui debut profesionist. Începând cu 1988, prin lansarea “ La Diva Aux Pieds Nus”, primul său album şi primul său concert la Paris, viaţa sa lua o altă întorsătură, devenea celebră în 1991 când a înregistrat primul său album acustic. Melodiile “Besame Mucho”, “Sentimento” şi “Cabo Verde” emoţionau şi făceau înconjurul lumii.

Discul de aur în Franţa este adus de albumul “Cesaria” în anul 1995, după ce cu un an în urmă Cesaria Evora semnase un contract cu BMG, celebra casă de discuri. Anii celebrităţii îi aduc multe concerte dar înrăutăţesc starea sa de sănătate.

Loading...

Suferea de depresie, se refugiase în alcool mai ales după eșecul celor patru căsnicii. Era celebră dar era singură, trăise în sărăcie acum avea celebritatea însă nu uitase niciodată de unde începuse totul. Din câştigurile sale întreţinea multe familii din Insula Capului Verde, trăia prin şi pentru muzică.

Cesaria Evora

Viaţa Cesariei Evora pare a fi desprinsă din scenariile unor filme comerciale însă ea nu este decât povestea unui talent care s-a născut, aşa cum se nasc talentele, în mizerie şi sărăcie şi care duce un mesaj “Lumii Civilizate”, «să nu uitaţi şi de noi cei mulţi şi săraci şi noi facem parte din lumea voastră şi istoria s-a construit pe sărăcia şi nefericirea noastră…»

loading...