Take a fresh look at your lifestyle.

CERNICA, MISTERE ȘI ISTORIE

Iazul Vrăjitoarelor este o baltă care se află lângă Cernica, în pădurea Boldu Creteasca. Balta are un diametru de cinci metri și o adâncime de un metru. Pentru că vrăjitoarele practică magia neagră pe malul bălții, a fost numit Iazul Vrăjitoarelor.

Multe lucruri se spun despre această baltă. Femeile însărcinate care voiau să piardă copilul intrau în aceasta baltă. Practica este confirmată de localnici. De Sfântul Gheorghe, Sânziene și Sfântul Andrei, se deschid porțile spre alte tărâmuri și este perioada în care vrăjile și blestemele se îndeplinesc, iar vrăjitoarele vin la această baltă.

Ceea ce este nefiresc este faptul că balta nu își schimbă dimensiunile și adâncimea, indiferent că plouă sau este secetă. În apă nu cresc vietăți, iar animalele refuză să bea apa din baltă.

După cutremurul din 1977, tone de moloz de la clădirile distruse au fost aruncate în baltă, dar aceasta a rămas intactă.

Zona de la Cernica este plină de mister și istorie. În toamna anului 2016, un tânăr a descoperit un adevărat tezaur. O pereche de cercei din aur, patru brățări din argint și mai multe monede. Cerceii și brățările au fost descoperite la o adâncime de 50 de centimetri, iar deasupra lor erau așezate monedele.

Despre mănăstirea Cernica se spune că este unul dintre cele mai valoroase lăcașuri de cult. La intrarea în biserică este amplasată Fântâna Turcului, construită de starețul Calinic.

Loading...

În anul 1821, turcii luaseră cu asalt zona. Pașa, conducătorul armatei, a scăpat ca prin minune cu viață. Glonțul s-a oprit într-o pungă cu galbeni. A considerat că este un semn divin și a dăruit galbenii bisericii, din care a fost construită fântâna.

Mănăstirea a fost construită în anul 1608. Timp de 80 de ani, mănăstirea și chiliile au fost părăsite din cauza epidemiei de ciumă. Cei care au supraviețuit s-au retras în munți. Mănăstirea a rămas în paragină până când, părintele Gheorghe a venit de la Athos, în urma unui vis pe care l-a avut. Sfântul Nicolae îi ceruse sa vină la Cernica să curețe locul de fiare sălbatice.

Când a intrat în biserică, părintele a găsit un șarpe încolăcit pe icoana Sfântului Nicolae.


IAZUL VRĂJITOARELOR, O BALTĂ ÎMPRESURATĂ DE MISTERE

LOCURI MISTERIOASE ÎN ROMÂNIA – MUNTELE CARE DISPARE

loading...

Comentariile sunt închise.