Cercurile din lanuri, mesaje ale oamenilor din viitor pentru oamenii din prezent

Misterul cercurilor din lanuri dă mari bătăi de cap ufologilor din întreaga lume. De-a lungul timpului, s-au vehiculat numeroase ipoteze menite să definească acest mister, dar niciodată până în prezent nu s-a reușit înțelegerea lor pe deplin.

În diverse locuri de pe glob, aceste cercuri apar peste noapte. Motivul este încă unul necunoscut, motiv pentru care o echipă de specialiști de la Universitatea Caltech, din Pasadena, California, a realizat un studiu amplu cu privire la acest fenomen.

Cercurile din lanuri și istoria lor

Prima relatare ciudată care se presupune că a deschis porţile misterului cercurilor suspecte din lanuri a fost în anul 1678, la scurt timp după ce pelerinii au ajuns în Plymouth Rock. S-a descoperit o gravură din lemn, intitulată „Ştiri ciudate din Hartford-shire” pe care era gravată o poveste stranie.

Un fermier lacom a refuzat să-şi plătească taxa pe ovăz pe care o datora statului iar în dimineaţa următoare s-a trezit cu mai multe cercuri în culturile sale de ovăz. Fermierul speriat a dat vina pe mâna diavolului şi a refuzat să-şi mai treiere ovăzul. În acea vreme nimeni nu era capabil să execute cercuri perfecte în miez de noapte pe o suprafaţă atât mare suprafaţă. Fermierul a considerat ca o putere supranaturală l-a pedepsit pentru că nu a vrut să-şi plătească taxele.

În anul 1880 mai multe cercuri s-au descoperit în Anglia. Omul de ştiinţă amator John Rand Capron a consemnat că mai multe cercuri erau executate în culturile de cereale de lângă Guildford în Surrey. Explicaţia fenomenului a fost una simplă dar irealistă pentru că omul de ştiinţă a dat vina pe o furtună care tocmai se abătuse asupra zonei. Este puţin probabil că o furtună să poată să facă cercuri perfect rotunde în lanurile de porumb sau grâu. În prezent, cele mai multe astfel de cercuri au fost semnalate pe teritoriul Angliei.

Loading...

Mesaje din viitor pentru oamenii din prezent

Specialiștii americani au analizat numeroase astfel de cercuri. Inițial s-a speculat ideea că sunt realizate de extratereștri, care doresc să transmită mesaje omenirii. Richard Dolan, un celebru specialist american, în urma studiului realizat, a lansat ideea cum că aceste cercuri sunt de fapt realizate de oamenii viitorului, care doresc să transmită mesaje în trecut.

Desenele și modelele ciudate, înfățișate de cercurile din lanuri, sunt reprezentarea grafică a unui cod binar, care nu s-a descoperit încă. Se presupune că acest cod se va folosi în viitor și din acest motiv nimeni nu reușește să-l înțeleagă în prezent.

cercuri din lanuri

Întrebarea la care nu poate să răspundă nimeni este de ce oamenii viitorului folosesc un limbaj atât de complex pentru a comunica cu noi?

Dr. Horace Drew, de la Universitatea din Pasadena, California susține că atunci când oamenii au început să comunice cu delfinii, aceștia au realizat niște bule, în care au introdus niște sunete. Delfinii vin și sparg aceste bule și astfel aud sunetele.
Metoda pare una similară cu cea a cercurilor din lanuri, singurele probleme sunt că nu se știe dacă delfinii înțeleg ceea ce vrem să le comunicăm, la fel cum nici noi nu înțelegem mesajele oamenilor din viitor.loading...
S-ar putea să-ți mai placă și