Take a fresh look at your lifestyle.

Cercetatorii NASA cred ca sunt la un pas sa descopere viata extraterestra

Până nu demult circula un mit care susținea că omuleții verzi sau orice formă de viață extraterestră există pe Marte. Odată cu progresul tehnologic, acest mit a fost spulberat, iar Planeta Roșie s-a dovedit a fi stearpă. Pentru că descoperirea altei formă de viață din Univers a devenit o luptă fără sfârşit, oamenii de știință sunt de părere că locul cel mai apropiat de planeta noastră care ar putea să găzduiască diverse forme de viață este unul dintre sateliţii lui Jupiter, Europa.

„Acest satelit este unul promițător atunci când vine vorba despre posibilitatea descoperirii oricărei forme de viață. Europa este un imens ocean care este acoperit cu un strat subțire de gheață, care este constant bombardat de radiații. Acestea crează oxidanți care în legătură cu apa formează un mediu propice pentru susținerea vieții”, a declarat Robert Pappalardo, un cercetător de la Jet Propulsion Laboratory (JPL) din cadrul NASA.

Pentru cercetarea amănunțită a satelitului, NASA este pregătită să trimită o sondă spațială echipată cu cele necesare pentru a colecta date importante care ar putea să ofere un răspuns cert oamenilor de știință cu privire la existența oricărei forme de viață.

europa

Mai mult ca sigur că omuleții verzi nu ar putea să trăiască pe o asemenea planetă, dar în oceanul european sunt șanse extrem de mari că diverse forme de viață să-și ducă existența. Probabil ca în viitorul apropiat, putem să ne așteptăm că NASA să ne anunțe că a descoperit viață în sistemul nostru solar.

loading...

Comentariile sunt închise.