Cercetatorii NASA: Am descoperit viata pe Marte?

Cercetatorii NASA: Am descoperit viata pe Marte?

În urmă cu trei săptămâni, cercetătorii de la NASA anunțau că rover-ul Curiosity a făcut o descoperire importantă pe Marte. Secretul a fost ținut până ieri, când într-o conferință de presă, reprezentanții NASA au anunțat că solul marțian conţine compuși organici simpli.

Descoperirea nu este sigură pentru că oamenii de știință mai trebuie să efectueze diverse teste pentru a demonstra că aceşti compuși organici sunt originari de pe Marte și nu au fost aduși de Curiosity de pe Terra. O astfel de informație este importantă pentru că putem să ne dăm seama că în vastul Univers există și alte forme de viață compuse după structura noastră.

Substanţa despre care cercetătorii spun că ar fi putut fi descoperită de Curiosity pe Marte este perclorat, sare a acidului percloric (HClO4). Au existat, de asemenea, şi urme de compuşi pe bază de clor şi de metan, compuşi care conţin carbon.

În primul rând trebuie să demonstrăm că acești compuși organici sunt de pe Marte. Abia apoi ne putem pune întrebarea dacă aceştia reprezintă efectul căderii unor obiecte cosmice cu o compoziţie organică, ce au ajuns pe suprafaţa planetei„, a declarat reprezentantul NASA John Grotzinger.

Dacă în cele din urmă descoperirea se confirmă a fi adevărată atunci putem să credem cu adevărat că în viitorul apropiat putem să descoperim o civilizație extraterestră, structurată la fel ca noi, care își duce existența undeva pe o planetă din vastul Univers.

Loading...
loading...

Related posts