Descopera

Cercetatorii cred ca Europa, satelitul lui Jupiter, este un loc minunat pentru viata

În repetate rânduri am publicat informații interesante cu privire la unul dintre cele mai misterioase corpuri cerești din sistemul nostru solar, Europa. După cum bine știm Europa este satelitul lui Jupiter și prezintă interes deosebit pentru oamenii de știință pentru că s-ar putea întruni condițiile necesare vieții.

Dacă până acum s-a crezut că oceanul existent pe Europa este înghețat la suprafață și în adâncuri există posibilitatea ca să existe viață, doi oameni de știință aruncă opiniei publice o teorie mai mult decât șocantă. Mike Brown, astronom care lucrează la California Institute of Technology, şi Kevin Hand, de la Jet Propulsion Laboratory, din cadrul NASA sunt de părere că stratul de gheață este foarte subțire și în unele locuri chiar inexistent. S-a mai detectat și un schimb de energie masivă între suprafața și ocean, această energie ducându-se spre interiorul planetei. Pornind de la această descoperire, cei doi cercetători cred că Europa este un loc plin de viață marină.

„Luna” lui Jupiter este acoperită de un ocean imens, cu o adâncime de peste 100 km și datorită prezenței magneziului care provine din oxidarea unui metal aflat în adâncuri,există posibilitatea ca apa oceanului să fie identică cu cea de pe Terra. Dacă ipoteza cercetătorilor se adeverește, iar oceanul planetar de pe Europa conține apă sărată, atunci cu siguranță că primele forme de viață extraterestră le vom descoperi acolo.

europa - Cercetatorii cred ca Europa, satelitul lui Jupiter, este un loc minunat pentru viata

În viitorul apropiat NASA va pregăti o misiune specială pentru cercetarea și culegerea informațiilor de pe Europa. Până atunci, toate aceste teorii vor rămâne simple presupuneri.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top