Take a fresh look at your lifestyle.

Cercetatorii au descoperit ca un supervulcan pune in pericol intreaga planeta

O echipă de geologide la Universitatea din Utah a făcut o descoperire importantă în Oceanul Pacific. Aici au fost identificate două bule gigantice de rocă ți lavă, aproximativ cât un continent de mari, care se îndreaptă una spre cealaltă.

În momentul în care aceste două bule se vor întâlni, întreaga planetă va fi pusă în pericol. În urma unor simulări, specialiștii au descoperi două posibile scenarii. Când cele două bule se vor intersecta, fie un supervulcan se va forma sau erupţii milenare de bazalt se vor produce.

În cazul primului scenariu, vulcanul gigant care va erupe cu siguranță că va pune viața în pericol pe Terra și chiar ar putea să distrugă întreaga planetă.

Celălalt scenariu nu este nici el mai bun pentru că erupțiile milenare de bazalt nu fac altceva decât să distrugă lent dar sigur întreg ecosistemul de pe Terra. În acest context dispare și omul.

După un studiu detaliat al undelor seismice,Michael Thorne, geolog la Universitatea din Utah, susţine că oamenii de ştiinţă au realizat că, de fapt, acestea se mişcă simultan. În consecinţă, bulele uriaşe topite vor crea la un moment dat o presiune gigantică sub ocean, ceea ce va duce la o explozie la suprafaţă.

vulcanul fiji

Loading...

vestea bună este că bulele de lavă se deplasează foarte lent și abia peste 100 milioane de ani există probabilitatea ca ele să se ciocnească, bineînțeles dacă nimic nu le va modifica viteza de deplasare, cât și direcția.

loading...

Comentariile sunt închise.