The news is by your side.

Cercetătorii anunța că Soarele se comportă ciudat în ultima perioadă. Iată ce se va întâmpla pe Terra dacă lucrurile nu revin la normalitate

0

Oamenii de știință trag un semnal de alarmă și anunță că ceva bizar se petrece cu Soarele. Această declarație se bazează pe suspecta activitate solară din ultima perioadă și pe faptul că polii magnetici nu reușesc să se sincronizeze.

Ce se întâmplă de fapt cu Soarele? Aceasta este întrebarea la care încearcă să răspundă oamenii de știință din SUA. Comportamentul bizar, înregistrat în ultimele luni și chiar ani, pe care îl are Soarele, lansează o serie de teorii speculative cu privire la incertitudinea vieții de pe Terra.

Prima problemă este că petele solare din ultimii ani nu mai sunt atât de dese precum erau în trecut. Acest fapt indică o încetinire a activității solare, dar și prevestesc că magnetismul solar tinde spre un nivel scăzut. Știința ne spune că aceste pete solare indică zone de forțe magnetice intense ce creează furtuni solare perturbatoare. Dacă numărul petelor scade, atunci forța magnetică crește invers proporțional și astfel furtunile perturbatoare sunt mult mai violente.

De asemenea, specialiștii s-au așteptat ca în această toamnă, Soarele să atingă punctul culminant al activității ciclului de 11 ani. Culmea este faptul că acest punct culminant nu a mai existat, acest fapt demonstrând încă o anomalie a Soarelui. Presupunerile au venit imediat și se referă că Soarele ar fi intrat într-un declin de activitate, iar posibilitatea ca el să-și revină este una infimă. În acest context, nu doar că Soarele își va modifica strălucirea, ci și căldura emanată va fi una mult mai mică. Efectul imediat asupra vieții de pe Terra se va simți considerabil pentru că atunci când temperatura va scădea consistent întreg ecosistemul se va modifica.

Conform declaraţiilor oamenilor de știință, Soarele a intrat într-un așa-numit con de umbră, iar activitatea sa este cea mai scăzută din ultimele câteva sute de ani. Acest fapt este unul alarmant pentru că unele zone de pe Terra ar putea să fie dominate de iarna eternă.

soare Cercetătorii anunța că Soarele se comportă ciudat în ultima perioadă. Iată ce se va întâmpla pe Terra dacă lucrurile nu revin la normalitate

O altă anomalie inexplicabilă este inversarea polilor magnetici. Ei nu reușesc să se sincronizeze și din această cauză durează enorm de mult momentul în care polaritatea se va inversa.

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și