The news is by your side.

CENTURA VAN ALLEN, TRIUNGHIUL BERMUDELOR SPAȚIAL

0

În anul 1994, șeful NASA, Dan Godlin, făcea o declarație care a intrat în istorie. Omul nu poate trece dincolo de centura Van Allen, o centură de radiații mortale care înconjoară Pământul.

Centura se află la o distanță de 400 de kilometri. S-a pus întrebarea, la care cei de la NASA nu au dat un răspuns, cum s-a ajuns pe Lună, la o distanță de 400000 km?

Au fost analizate toate datele furnizate de roverul Curiosity în zborul său către Marte și s-a ajuns la concluzia că spațiul interplanetar este un mediu ostil.

Spațiul este saturat cu particule care provin de la ejecțiile coronariene, de la furtunile solare, de la supernove și se numesc radiații cosmice galactice. Acestea pot penetra scuturile metalice ale unei nave spațiale.

Roverul Curiosity este o mașinărie cu o greutate de două tone, dotat cu senzori și timp de 235 de zile cât a durat drumul spre Marte a înregistrat nivelul de radiații.

Roverul este similar cu nava care va fi construită pentru echipaje umane, pentru zborul spre Marte. În medie, pe zi, nivelul de radiații a fost de 1,8 milisierveți. Pe Pământ, corpul uman este supus la 3 miliserveți într-un an.

Într-un drum dus-întors către Marte, astronauții și-ar petrece 360 de zile în navă. Corpul uman ar fi expus la 662 miliserveți.
Chiar dacă nivelul radiațiilor nu este letal, el induce apariția cancerului, boli nervoase.

Cum au trecut astronauții de această centură și au rezistat în spațiu, în condițiile în care măsurile de protecție au fost minime?
Centura de radiații Van Allen a fost descoperită în anul 1958. Până în anul 2012, s-a crezut că centura este formată din două inele.

A fost descoperită o zonă temporară de radiații, care face și mai dificilă misiunea specialiștilor. În Atlanticul de Sud, în apropiere de Brazilia, centura de radiații se află cel mai aproape de suprafața Pământului. Zona mai este numită Triunghiul Bermudelor spațial.

Aparatura de la bordul avioanelor se blochează, iar piloții au senzații stranii. Unele defecțiuni apărute la sateliți sunt atribuite acestei zone.

Mulți astronomi care au ajuns în spațiu a declarat că, au văzut flash-uri de lumină care porneau din această zonă către centura Van Allen.

CENTURA-VAN-ALLEN CENTURA VAN ALLEN, TRIUNGHIUL BERMUDELOR SPAȚIAL

Mai mulți cercetători au făcut legătura între fenomenele misterioase care se produc în zona numită Triunghiul Bermudelor și radiațiile produse de centura Van Allen.

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și