Take a fresh look at your lifestyle.

Celulele vii simt emoțiile și trăirile oamenilor

În anul 1966, Cleve Backster, cercetător, lansa teoria conform căreia celulele vii sunt sensibile la evenimente, la emoțiile și intențiile oamenilor.

Backster este un specialist în electronică și a lucrat mulți ani pentru poliția americană, inventând un dispozitiv care a performant detectorul de minciuni.

Studiile realizate de el au relevat că plantele, frunzele căzute din copaci, iaurtul, sperma, leucocitele bucale reacționează la emoțiile persoanelor aflate în apropiere sau a donatorilor.

El a mai descoperit că leucocitele bucale plasate într-o eprubetă, răspund electro-chimic la emoțiile donatorului, chiar dacă eprubeta se află la sute sau mii de kilometri distanță față de donator.

Studiile lui Backster au început pe un ficus pe care îl avea în locuința sa. A așezat senzorii dispozitivului pe care l-a inventat pe frunzele acestuia. A rupt una dintre frunze și a introdus-o într-o ceașcă plină cu apă fierbinte. A înregistrat un grafic descendent care reprezenta trauma plantei în fața acestei situații.

În momentul în care a aprins o lumânare și a îndreptat-o către ficus, dispozitivul a înregistrat aceeași situație. Un alt experiment pe care l-a realizat Backster este legat de un peștișor dintr-un acvariu care era poziționat lângă ficus.

Loading...

În timp ce dispozitivul de măsurare era amplasat pe ficus, Beckster a purtat o discuție cu un prieten despre faptul că vrea să omoare un peştişor. În tot acest timp, graficul măsurătorii era descendent. Ficusul percepea mesajul și intenția celor doi. În momentul în care peștișorul a fost scos din acvariu și lăsat să moară, graficul măsurătorii era la limita de zero.

Un alt experiment realizat de Backster a fost realizat pe iaurt. A așezat un antibiotic în iaurt și a urmărit reacțiile. Concluziile au fost că bacteriile din compoziția iaurtului au reacționat având percepția morții. Bacteriile posedă un mecanism de apărare în prezența unui pericol.
]

corpul uman

Experimentele lui Backster au continuat cu amplasarea electrozilor într-o farfurie cu salată. În momentul în care Backster a început să mănânce salată verde, măsurătorile înregistrau limita.
]

Poate că unul dintre cele mai reprezentative experimente a fost atunci când Backster și-a hrănit câinele cu ouă fierte. În momentul în care câinele se hrănea cu un ou fiert, măsurătorile indicau o scădere bruscă până la limita de măsurare.

loading...

Comentariile sunt închise.