Mistere

Descopera

CELULELE VII AU MEMORIE. ACTIVITATEA LOR DUPĂ UN TRANSPLANT DE ORGANE

5views

Transplantul de organe a devenit ceva obișnuit, un fapt banal. Ce se întâmplă cu cei care primesc o inimă nou? Această întrebare i-a preocupat pe specialiști care au efectuat studii pe mai mulți subiecți. Studiile nu vizau starea de sănătate a acestora, ci o latură mult mai subtilă, una psihologică.

Pentru mulți dintre noi este greu să acceptăm că subiectul, cel care a primit o inimă nouă, are un comportament diferit după această intervenție.

S-a dorit să se afle ce a condus la această schimbare. Poate transplantul, inima nouă. În anul 2002, în revista Nexus a fost publicat un articol cu privire la faptul că persoanele care au beneficiat de un transplant de inimă au preluat părți din personalitatea donatorului.

Familiile donatorilor au recunoscut în cei care au beneficiat de un transplant, asemănări ale personalității cu cei care au donat inimile. Specialiștii și-au pus întrebarea dacă este posibil un transfer de personalitate în situația unei grefe.

Se spune că organele grefate au o memorie celulară. În anul 1977, în SUA, a fost publicată o carte, Schimbare de Inimi, în care mai multe persoane care au suferit un transplant descriu schimbările care s-au petrecut în gândirea lor. O balerină din New York vorbește despre faptul că înainte de operație avea mare grijă de alimentația sa.

Loading...

După transplant, nu se mai putea opri consumând produse din fast food. Cei din anturajul ei au constatat schimbări în personalitatea sa. Ea a dat un interviu și a declarat că nu se recunoaște, este gurmandă, iubește culorile pe care le detesta înainte de transplant, este mult mai energică.

În cartea Schimbare de Inimi sunt prezentate câteva cazuri care parcă țin de SF. S-a făcut o paralelă între pasiunile pe care le avea donatorul și ceea ce a devenit după un transplant beneficiarul. Și-a însușit o bună parte din personalitatea donatorului.

Fără să aibă cunoștință de donator, beneficiarul a început să aibă aceleași metehne. Cum se poate explica faptul că un beneficiar a fost înainte de intervenție vegetarian și după, a revenit la consumul de carne.

S-au constat schimbări în ceea ce privește personalitatea, gândirea, conceptul despre viață. Cercetătorii de la Universitatea Arizona au cercetat 300 de subiecți care au fost beneficiarii unei noi inimi.

Cercetătorii susțin că informația și energia sunt transmise electromagnetic între creier și inimă, creierul fiind capabil să proceseze prin rezonanță electromagnetică informația primită de la inima donatorului.

CELULELE

Beneficiarii transplanturilor de rinichi și ficat au indicat schimbări în privința preferințelor pentru unele mâncăruri și mirosuri.
Teoria memoriei sistemice celulare a început să fie studiată după anii 90. Toate celulele vii au memorie și subsisteme funcționale care iau decizii.

loading...