Mistere

CELE PATRU MISTERE ALE LUI NEIL ARMSTRONG ASCUNSE DE NASA

20 iulie 1969, primul om pune piciorul pe Lună. Armstrong, un erou discret, care a murit în 25 august 2012.

Cine a fost cu adevărat Armstrong? În momentul în care a pus piciorul pe Lună, el spune o frază care a rămas celebră. Un pas mic pentru un om, un salt uriaș pentru umanitate! Aceasta este fraza corectă pe care Armstrong a rostit-o și nu Un pas mic pentru om, și un salt uriaș pentru omenire!

Această destăinuire o face chiar Armstrong, într-o carte autobiografică. În fraza originală se observă că sintagma pentru un om, vine și personalizează evenimentul. Un om este chiar el, Armstrong, și nu oricine dintre noi, cei care am asistat sau nu la acest eveniment. Se pune în discuție altruismul și modestia lui Armstrong, mai ales că fraza a fost pregătită cu mult înainte de a pleca în misiune.

Ce motive au fost ca Armstrong să fie primul om care ajunge pe Lună? Armstrong era angajat la NASA ca civil, în timp ce colegul său Aldrin era militar. Autoritățile americane au stabilit că nu ar fi bine ca primul om de pe Lună să fie un militar. S-ar fi făcut speculații că americanii au cucerit Luna în mod militar. S-a preferat un civil pentru a opri orice speculație, cu toate că Aldrin a fost căpitanul acestei misiuni și era cel îndreptățit să pună primul piciorul pe Lună.

Se spune că Aldrin a fost dezamăgit de această decizie. O altă problemă care a fost ridicată, cu privire la această misiune, a fost aceea că pozele făcute pe Lună au fost realizate numai de Armstrong. În poze apare Aldrin care este fotografiat de Armstrong. Se spune că Aldrin, nemulțumit de decizia luată de cei de la NASA, odată ajuns pe Lună a refuzat să execute ordinele celor de la NASA, refuzând să facă fotografii cu Armstrong.

Armstrong a fost întrebat, mai târziu, într-un interviu, cum explică acest fapt. El a răspuns că Aldrin era mai fotogenic decât el. După misiune, Armstrong a devenit celebru. Refuză să participe la conferințele unde era invitat, refuză titlul de doctor honoris causa. Apare foarte puțin în media. Există o excepție, cea din 2008, când îl atacă dur pe președintele Obama. Din lipsa finanțării, Obama a dispus întreruperea programului Constellation.

loading...

Armstrong a avut un atac virulent asupra lui Obama și a modului cum conduce SUA. Există și o întâmplare hazlie. Armstrong se tundea la același frizer, de ani de zile. Acesta vindea șuvițele de păr ale lui Armstrong cu 5000 de dolari. În anii în care l-a tuns, frizerul a făcut o adevărată avere. Nervos la auzul acestei întâmplări, Armstrong și-a trimis avocații la frizer, pentru a-l anuța că va fi dat în judecată.
Frizerul s-a speriat și a donat toți banii în acte caritabile.

armstrong - CELE PATRU MISTERE ALE LUI NEIL ARMSTRONG ASCUNSE DE NASA

În ceea ce privește stenogramele discuțiilor dintre turnul de control și echipajul navetei Apollo 11, ele sunt în continuare clasificate, însă un fost angajat de la NASA, Otto Binder, dar și radioamator, are o înregistrare extrem de prețioasă. Cu o voce alarmantă, Armstrong anunță turnul de control că lângă un crater care se afla în apropiere sunt două OZN-uri, pe care el le nume baby. Sunt aliniate pe marginea craterului și ne urmăresc, a spus el!

Mesajul lui nu a fost niciodată auzit de public, el fiind cenzurat. Maurice Chatelan, cercetător la NASA, a confirmat că toate misiunile Apollo și Gemini au fost monitorizate de OZN-uri care erau în apropiere.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top