În anul 1945, pe 26 iulie, nava USS Indianopolis transporta pe insula Tinian din oceanul Pacific părți componente ale primei bombe atomice funcționale. După ce avea să părăsească insula, nava a fost distrusă într-un dezastru de proporții.

S-a spus că nava a fost purtătoarea unui blestem, dat fiind încărcătura infernală care avea să distrugă sute de mii de japonezi. În data de 30 iulie 1945, cuirasatul USS Indianopolis a fost reperat de un submarin japonez. Nava a fost lovită de două torpile chiar în zona unde se aflau rezervoarele cu combustibil, proiectilele și obuzele. Nava a fost despicată în două și în câteva minute a început să ia apă.

Echipajul era compus din 1196 de membrii. 900 dintre aceștia au reușit să se arunce în apă și să supraviețuiască. Fusese distrusă una dintre cele mai mari nave de război din lume.

Timp de aproape patru zile și patru nopți, marinarii care s-au aruncat în apă au fost la cheremul rechinilor. Din cei 900 de marinari au supraviețuit 300. Conform martorilor, la început, rechinii s-au apropiat temători de mulțimea de oameni. Odată cu ivirea zorilor, a început sângerosul atac.

L-a început, s-au hrănit numai cu cadavre. Au urmat și cei care se aflau în viață. Marinarii au murit în chinuri groaznice în colții rechinilor. Pentru că erau sătui consumau numai anumite părți din trupurile omenești. A fost cea mai mare tragedie din istoria omenirii provocată de rechini.

Loading...

În a patra zi, supraviețuitorii au fost descoperiți în mod accidental de un avion american. Ajunși deasupra apelor însângerate, militarii de la bordul aeronavei au aruncat bărci de salvare gonflabile și hrană.

Aeronava putea ameriza și pilotul ia această decizie, pentru că zona era înțesată de rechini. Tot fuzelajul avionului a fost ticsit cu marinari, iar cei care nu-și puteau ține echilibrul au fost legați cu sfori de aripile avionului. Pentru a nu afecta moralul soldaților, autoritățile americane au decis să nu facă publică această tragedie.

rechini

Crocodili vs oameni

În 19 februarie 1945, un alt dezastru avea să se producă. De această dată, în rândurile armatei japoneze. Tragedia s-a produs în insula Ramree, Birmania.

Trupele aeropurtate britanice au împins o mie de soldați japonezi într-o zonă mlăștinoasă unde se aflau mii de crocodili de apă sărată. Englezii nu au tras niciun foc. Toți soldații japonezi au fost devorați de reptile.

Ancheta a arătat că la două luni de la tragedie, apa de pe o suprafață de trei kilometri pătrați avea în compoziția sa 24% sânge uman. Zona în care și-au pierdut viața era infestată de crocodili, scorpioni și șerpi veninoși. S-au salvat doar 20 de soldați japonezi. Un ofițer britanic declara, japonezii urlau în mlaștină, iar zgomotul pe care îl făceau reptilele părea o cacofonie a infernului.

loading...