Cele mai mari secrete ale omenirii

Cele mai mari secrete ale omenirii

Trăim într-o lume avansată din punct de vedere tehnic, dar învăluită în mistere care vin dintr-un trecut îndepărtat.

Poate că niciodată omenirea nu va avea informații care să lămurească aceste mistere care vor fi considerate mituri sau legende. Există o zicală, ceea ce nu înțelegi este legendă sau mit. Realitatea poate fi alta.

Shambhala, un tărâm misterios în Tibet

Indienii și tibetanii sunt convinși că undeva în zona de nord din Himalaia este o regiune populată de oameni perfecți. Zona este cu o mare încărcătură spirituală, esoterică și este numită Kapapapa.

Tibetanii numesc zona Shambhala care este situată în inima munților Himalaia, pe cele mai înalte culmi care este înconjurată de văi adânci. Ca să ajungi în Shambhala trebuie să străbați multe labirinturi și tuneluri.

Exploratorul Nicholas Roerich a crezut cu tărie în existența acestui tărâm. El s-a deplasat în Tibet, unde a încercat să dezlege misterul legat de existența acestei zone, despre care se spune că este centrul secret de unde este guvernată lumea.

Lemuria, leagănul umanității

Lemuria este numele unei insule legendare situate între oceanele Pacific și Indian. Insula avea formă triunghiulară, orientată spre Antarctica, partea de est era paralelă cu Africa, iar cea de vest cu America de Sud.
Dacă Atlantida a fost distrusă de inundații, Lemuria a dispărut ca urmare a erupțiilor vulcanice. Lemuria a mai fost numită și Mu. Colonelul James Churchward a dedicat 50 de ani studierii dispariției misterioasei insule.

Eldorado, miticul oraș de aur

Conform cercetătorilor, Eldorado ar fi situat undeva în Ecuador, în jungla amazoniană, într-un loc greu accesibil. Începând cu secolul al XVI-lea a început goana după aurul care ar fi existat în miticul oraș. Mulți aventurieri au descoperit în inima junglei statuete din aur. Alții nu s-au mai întors din aceste aventuri periculoase.

În anul 1969, într-o grotă din apropiere de Muisca a fost descoperită o bucată de aur pur cu o lungime de 18 cm, care a devenit emblema Eldorado.

Atlantida, o metropolă legendară

Platon a fost primul care a scris despre existența Atlantidei și o localiza undeva în Gibraltar. El susținea că atlanții au fost o populație cu o vechime de 12000, care au creat o cultură superioară. În textele sale, atlanții erau considerați supraoameni.

rp_atlantida.jpg

Hyperboreea, țara dincolo de nord

Vechii greci susțineau existența unui tărâm numit Hyperboreea, populat de oameni care trăiesc dincolo de vânturile din nord. Zeul grec Apollo călătorea în fiecare an în Hyperboreea, unde soarele nu apunea niciodată.

Conform specialiștilor, Hyperboreea este acoperită de calota glaciară groasă de câțiva kilometri.

CATEGORIES
Share This
>