Take a fresh look at your lifestyle.

Cele mai mari 5 conspirații din timpurile moderne

Când vorbim despre conspirații sau comploturi ne gândim la puterea ocultă sau zâmbim, pentru că nu credem în așa ceva. Mulți dintre noi acceptăm versiunile așa-zise oficiale, pentru că ni se pare că sunt logice și autoritățile nu mint niciodată. Se pare că realitatea este alta. Vă prezentăm câteva dintre marile conspirații ale lumii.

Operațiunea Ajax – Steag fals

În anul 2013, oficiali CIA au recunoscut că au participat la operațiuni care au dus la lovituri de stat, atentate, folosindu-se de anonimat sau de identități false. Agenții CIA aveau rolul de a instiga populația împotriva autorităților. Mai departe, masele își aveau rolul lor, acela de a acționa asupra reprezentaţilor regimului.

Operațiunea Tonkin – Informații false care crează o emoție colectivă și decizii devastatoare

În 4 august 1964, președintele SUA, Lyndon Johnson, a ținut un discurs la televiziunea națională, în care susținea că forțele nord vietnameze au lansat un atac distrugător asupra unor nave americane aflate în Golful Tonkin.
În urma acestui discurs, Congresul american dă acceptul ca să fie începută o operațiune militară împotriva Vietnamului. În anul 1969, peste 500000 de soldați americani se aflau pe câmpurile de luptă din Vietnam. Războiul a fost un dezastru pentru americani. Sute de mii de morți și costuri uriașe. Toate acestea pentru ce? Pentru orgoliul unui președinte de a rămâne în istorie? După ani de zile, Pentagonul a recunoscut că declarațiile președintelui nu au fost reale.

Operațiunea Gladio – compromiterea mișcării de stânga

După cel de al Doilea Război Mondial, CIA, M16, serviciile secrete britanice și NATO au colaborat în cadrul operațiunii Gladio, lupta împotriva comunismului din Europa de Est.

Cei care au acționat în cadrul acestor operațiuni erau cei mai buni agenți, spioni sau militari. Ei au fost antrenați în Franța, Belgia, Danemarca, Germania sau Olanda. În anul 1980, în gara din Bolognia, Italia, a avut loc o explozie devastatoare, care s-a soldat cu 85 de morți. Inițial s-a spus că autorii atentatului sunt membrii ai organizației Brigăzile Roșii, o mișcare de stânga.

Italienii au cerut prin manifestații de amploare, ca statul italian să devină mult mai viguros prin poliție, armată, servicii secrete.

Loading...

Mai târziu, s-a aflat că reprezentanți ai serviciile secrete italiene au fost autorii acestui atentat. Poliția, armata, serviciile secrete, revigorate, au acționat împotriva populației. Ceea ce italienii ceruseră se produsese. Structurile au acționat ca un recul asupra celor care mai târziu, vorbeau despre lipsa de democrație.

SUA vs Cuba

SUA nu puteau admite umilința în fața Cubei, o țară săracă care nu se supunea imperiului american. SUA au recurs la un scenariu care ține de SF. Și-au incendiat vapoare, au ucis americani care se aflau în Cuba, cu scopul de a arăta lumii marele dușman cubanez și de a înscena propriile scenarii.

satelit-internet

NSA, supravegherea în masă

În anul 1999, guvernul australian a recunoscut că a făcut parte dintr-un program de monitorizare și interceptare, numit Echelon, alături de SUA și Marea Britanie. Fiecare apel telefonic, fax, e-mail, din lume, au fost interceptate.

loading...

Comentariile sunt închise.