Univers

Cele mai incredibile și fascinante teorii despre Saturn

Saturn este a șasea planetă de la Soare și în momentele prielnice este vizibilă cu ochiul liber de pe Terra. Este una dintre cele mai frumoase, dar în același timp și misterioase planete din Sistemul Solar.

Încă din Antichitate, Saturn a căpătat o poziție importantă în viața astronomilor. De-a lungul timpului, planeta a fost fotografiată de mai multe sonde spațiale, cu speranța ca unele dintre misterele sale să fie elucidate.

Gigantul hexagon de pe Saturn

În 1980, atunci când sondele spațiale ale misiunii Voyager s-au apropiat de Saturn, acestea au fotografiat în regiunile polare un hexagon uriaș. Inițial s-a crezut că este vorba despre o structură artificială, realizată de o civilizație misterioasă. Această teorie a fost cehiculată până în 2004, când sonda Cassini a vizitat Saturn. Fotografiile au realizate au fost de înaltă claritate, dar cu toate acestea misterul nu a fost elucidat pe deplin. Specialiștii NASA susțin că este vorba despre un nor ciudat, care are forma unui hexagon.

Iubitorii teoriilor conspirației susțin în continuare că hexagonul este o structură extraterestră și nu are cum să fie un nor, care își menține poziția de zeci de ani sau poate chiar sute.

Undele radio naturale

Sonda Cassini a fost cea care a recepționat o gamă întreagă de unde misterioase. Acestea au fost transformate în sunete și analziate de specialiști. S-a ajuns la concluzia că nu se poate spune cu exactitate originea acestor unde, dar se presupune că se formează în mod natural la solul planetei.

Jost Van Dyke, un expert în telecomunicații, a analizat aceste unde și a reușit să le traducă în cuvinte. Mesajul este unul straniu, care lasă loc de numeroase interpretări. ”Voi, oamenilor, abandonați impulsul terestru”, este mesajul recepționat de Cassini de pe Saturn.

loading...

Un fost soare?

În textele babilonieni, Saturn este numit un soare fantomă. Mayașii au crezut că soarele pe care îl vedem astăzi a fost diferit în trecut. În cartea „Saturn, zeul străvechi al soarelui”, autorul David Talbott observă o evocare evidentă între Saturn și Soare în vremurile străvechi și acest fapt nu poate fi o simplă coincidență. Numeroase civilizații antice consideră Saturn, soarele bun sau soarele inițial. Nu se poate spune cu exactitate ceea ce anticii au vrut să spună cu aceste afirmații bizare. În trecutul îndepărtat, Saturn a fost soarele acestui sistem solar?

Saturn a cauzat Marele Potop

Immanuel Velikovsky, un specialist al secolului trecut, publica în anii ’50, o carte impresionantă despre Saturn. Velikovsky susținea că Saturn s-a apropiat considerabil de Jupiter și în acel moment s-au produs perturbații în tot Sistemul Solar. Aceste eprtubații au modificat sau au influențat orbitele planetelor și ca efect direct s-a produs potopul de pe Terra.

Această teorie a fost criticată de numeroși oameni de știință, dar dacă privim textele sumerienilor, aceștia știau de mișcarea planetelor, provocată de Anunnaki. Aceste mișcări au declanșat potopul de pe Terra.

saturn 1 - Cele mai incredibile și fascinante teorii despre Saturn

Saturn este Nibiru?

Pornind de la teoria lui Velikovsky, au fost numeroși cei care au avut curajul să afirme că de fapt Saturn este Nibiru, planeta extratereștrilor antici, Anunnaki, care s-au implicat în viața de pe planeta noastră. O legătură stranie se poate face între perspectiva antică a sumerienilor despre Nibiru, care susțineau că apare pe cer cu aripi, și inele lui Saturn.

Un alt fapt interesant este că aceste inele produc cantități masive de energie electrică. Această energie este extrem de puternică și originea sa este imposibil de înțeles.

 

loading...
1 Comment

1 Comment

  1. adryan

    11 octombrie 2017 at 11:53

    am o intrebare: dupa aterizarea sondei cassini pe saturn mai exact zdrobirea de sol si dezintegrarea in atmosfera saturniana planeta saturn care e de fapt un soare gazos care nu arde – a luat foc? intreb acest lucru pentru ca sonda casini are motor nuclear

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top