Mistere

Cele mai importante mistere elucidate ale omenirii

PARTEA NEVĂZUTĂ A LUNII

Cercetătorii și istoricii și-au unit forțele pentru a elucida mistere legate de Univers și Pământ.  Se știe că Luna nearată doar partea sa luminoasă. De cealaltă parte se ascunde o față întunecată, misterioasă. În anul 1959, o sondă rusească, denumită Luna 3, a oferit primele imagini ale acestei fețe misterioase. Spre surprinderea tuturor, aceste fotografii nu prezentau celebrele mări, pe care noi le credeam că ocupă această parte.

În realitate, în această parte sunt câmpii întinse, de origine bazaltică. Misterul continuă. De ce această parte este atât de diferită, față de partea luminoasă? Astrofizicianul Jason Wright susține că Luna s-a format în urma ciocnirii dintre Pământ și un obiect de mărimea planetei Marte. În urma ciocnirii s-a produs o mare cantitate de căldură.

Deoarece este mai mică decât Pământul, s-a răcit mai repede, dar jumătatea rămasă spre noi a rămas mai caldă. Partea care s-a răcit mai repede a rămas acoperită cu acea crustă, carea împiedicat lava să iasă la suprafață.

FAIMOASELE NOTE DIN ODISEEA LUI HOMER

Pe o copie a acestei opere, s-au descoperit niște adnotări scrise într-o limbă necunoscută. Colecționarul Lang a oferit o sumă de bani celui care reușește să descifreze aceste însemnări. Criptograful Metilli susține că aceste însemnări datează din secolul al XVIII lea. El susține că notele sunt scrise într-o franceză codificată și că reproduc textul operei.

STRĂVECHIUL CIMITIR AL BALENELOR

În momentul în carea început construcția autostrăzii pan-americane, în Chile a fost descoperit un cimitir al balenelor.
Cercetătorii au fost intrigați din cauza faptului că într-un spațiu, relativ restrâns, s-au găsit peste 40 de tipuri de fosile, de la animale diferite. Fosilele erau îngropate în roci. Cum s-a putut întâmpla acest lucru? Specialiștii susțin că balenele au fost ucise de alge toxice, care s-au format din cauza fierului de pe versanții din apropiere. Apa a spălat acești versanți și a dus la apariția acestor alge ucigașe.

UNDE ZACE SANTA MARIA?

La începutul anului, cercetătorul Clifford anunța că a descoperit locul unde epava navei cu care a călătorit Columb,Santa Maria, s-a scufundat. Zona este la nord de Haiti. Tot în acea zonă, a fost descoperit acum 11ani un fort construit de către Columb.

MISTERUL CRUSTACEULUI FĂRĂ FORMĂ ADULTĂ

Cerataspis monstrosa este numele unui crustaceu descoperit acum 180 de ani.Creatura nu a fost descoperită,până recent, decât în stadiul de larvă. Anul acesta, cercetătorii au descoperit cu stupoare că, de fapt, este larva unei alte creaturi, care în realitate aparține altei specii.

MISTERUL CIUPERCII CARE A DECLANȘAT MAREA FOAMETE DIN IRLANDA

În 1845, au murit peste 750000 de oameni, din cauza unei ciuperci care a mănat cartoful.Cercetătorii au descoperit cu ajutorul unei analize a ADN ului unor plante din acea perioadă, rădăcina ciupercii. S-a constatat că între timp această ciupercă a dispărut.

mistere Cele mai importante mistere elucidate ale omenirii

FEMEILE ROȘESC ȘI ȘI ÎN ÎNTUNERIC
În 2013, cercetătorii au găsit răspuns la această întrebare. S-a folosit o cameră de filmat sensibilă la schimbările de temperatură și au îndreptat-o către o femeie. S-a înregistrat un val de căldură care venea dinspre femeie.

CUM S-A FORMAT MIEZUL SOLID AL PĂMÂNTULUI?

Cercetătorii au descoperit o nouă teorie conform căreia miezul solid al Pământului se datorează fierului lichid carea trecut prin stratul de silicat și s-a depus în interiorul PLANETEI.

LACUL VOSTOK

Este cel mai mare lac subglaciar din lume, care se găsește la 4000 de metri sub gheață. Apa acestuia este cea mai rece de pe planetă, -89 de grade Celsius. S-a crezut că în acest lac nu există viață dat fiind condițiile deosebite. Și totuși.
Cercetătorii susțin că acest ecosistem s-a adaptat condițiilor deosebite din acest lac.

loading...
Comments
To Top