Mistere

Descopera

Cele mai importante aspecte care modifică dramatic percepția realității

0views

Lumea în care trăim sau realitatea percepută în fiecare zi este influențată de diverși factori externi, care de cele mai multe ori influențează decisiv numeroase aspecte ale vieții. Pentru a înțelege cât mai bine ideea că nu tot din ceea ce vedem, există sau nu tot din ceea ce nu vedem, nu există, am decis de a vă prezenta cele mai importante lucruri din viața de zi cu zi care influențează așa-zisa realitate.

Culoare roșie încetinește percepția timpului

Straniu sau nu, culoare roșie este un adevărat limitator al trecerii timpului. În 2011, un grup de oameni de știință au realizat un experiment inedit în cadrul Muzeului de Metropolitan de Știință. Fiecare cameră a muzeului a fost vopsită într-o altă culoare și vizitatorilor li s-a cerut să estimeze cât durează un minut în fiecare cameră. Un lucru straniu s-a petrecut și toți participanții la experiment au estimat, că în camera de culoare roșie, că un minut durează cu cel puțin 11 secunde în plus. În celelalte camere, majoritatea subiecților au estimat aproape corect ceea ce înseamnă un minut.

În acest fel, oamenii de știință au ajuns la concluzia că percepția trecerii timpului este influențată în mod direct de culoarea roșie.

Muzica ajută la dezvoltarea satisfacției alimentare

Loading...

Un experiment a fost realizat, în 2012, în SUA. Un restaurant a fost împărțit în două săli. Într-una cânta muzica în surdină și lumina era slabă, iar în cealaltă nu exista muzică, iar lumina de culoare albă era orbitoare. Mai mulți subiecți au fost invitați ca să mănânce în cele două săli același fel de mâncare. S-a constatat că cei din sala unde muzica se auzea în surdină au mâncat mai puțin și s-au săturat mai repede, față de cei din sala cu lumină orbitoare.

În acest sens, s-a ajuns la concluzia că muzica poate schimba viziunea asupra dietei și poate ajuta chiar și în curele de slăbire.

Deficitul de lumină din timpul zilei ne transformă în leneși

Organismul uman este o mașinărie complexă, care are nevoie de anumiți parametri optimi pentru a funcționa la capacitate maximă. Specialiștii au ajuns la concluzia că cei mai leneși angajați sunt cei care muncesc în locurile unde lumina nu este suficient de puternică. Organismul uman, când nu are lumină suficientă, are senzația că trebuie să se pregătească pentru somn și reduce turațiile motoarelor. Probabil că aceasta este cauza pentru care în România performanţă la locul de muncă este atât de scăzută, se face economie la electricitate.

Cafeaua alungă gândurile sinucigașe

Există momente în viață când fiecare dintre noi vede societatea în care trăiește precum una nemiloasă și rece. Uneori singura iluzie a scăpării este sinuciderea. Oamenii de știință de la Universitatea Harvard, în urma unor studii efectuate, au ajuns la concluzia că sinuciderea poate fi alungată doar cu câteva guri de cafea.

timpul

Trecerea timpului este percepută diferit de bărbați și de femei

De-a lungul anilor, o serie de studii efectuate au demonstrat că bărbaţii percep timpul diferit față de femei. Spre deosebire de femei, bărbații sunt cei care înțeleg trecerea timpului într-un mod cât mai alert. Nu se poate preciza cu exactitate de unde provine această diferență, însă, este cert că femeile trăiesc mai mult decât bărbaţii.

loading...